MSP: Zlate Slovenke za več kot 100 točk ugnale konkurenco

Na srednji skakalnici v Zakopanah so Jerneja Repinc Zupančič, Lara Logar, Taja Bodlaj in Nika Prevc osvojile naslov ekipnih mladinskih svetovnih prvakinj. 104,5 točk so zaostale Japonke, Nemke na tretjem mestu pa 123,5 točk.

Mladinske svetovne prvakinje © SloSki

Tekmo je za Slovenijo, ki je bila nesporna favoritinja tekmovanja, odprla Jerneja Repinc Zupančič iz NSK Tržič FMG in je s 93.5 metri zaostala zgolj za Avstrijko Julio Mühlbacher, ki je skočila 96 metrov. Že po skoku Lare Logar iz SK Zagorje, ki je pristala pri 90.5 metrih pa so naše prevzele vodstvo. Mladinska svetovna podprvakinja iz NSK Tržič FMG, Taja Bodlaj, je skočila v tretji skupini 98 metrov in prednost naših je bila pred zadnjo skupino še večja. Mladinska svetovna prvakinja iz SK Triglav Kranj, Nika Prevc, je nato s 105.5 metri deklasirala konkurenco in naše odpeljala daleč od konkurence. Po prvi seriji so imele Slovenke 431,9 točk, Japonke 392,7 in Nemke 392,1 točk.

V finalni seriji je, podobno kot na posamični tekmi, odlično skočila Repinc Zupančičeva, ki je pristala pri 101 metru, Logarjeva je doskočila pri 91 metrih, najboljša v svoji skupini je bila tokrat Bodlajeva z 99.5 metri, Prevčeva pa je s 103.5 metri še enkrat dokazala, da je daleč najboljša mladinka na svetu v tem trenutku. Danes je imela 35,7 točk več od druge najboljše posameznice tekme, Repinc Zupančičeve, v rahlem sneženju v Zakopanah je Bodlajeva imela četrti posamični rezultat.

Zmagovalni oder © SloSki

Slovenke so skupno zbrale 888,5 točk, srebrne Japonke 784,0 točk, bronaste Nemke pa 765,0 točk. Po Kanderstegu 2018 je to drugi ekipni naslov naših mladih skakalk, v Švici so bile v ekipi Jerneja Brecl, Nika Križnar, Katra Komar in Ema Klinec.

Izjavi po tekmi

Jerneja Repinc Zupančič (MP3): “Danes sem zelo zadovoljna z našim ekipnim uspehom. Tudi moji skoki so bili danes boljši kot prejšnjič, sploh v drugi seriji. Mislim, da smo se kot ekipa skupaj kar zabavale. Upam, da bodo še naprej tako dobri rezultati.”

Nika Prevc (MP3): “Zelo sem zadovoljna s skoki, na tekmi sem tudi veliko bolj uživala. S puncami smo se danes res zabavale in smo pokazale, kako močna ekipa smo.”

Popoldne bo v Zakopanah na sporedu ekipna preizkušnja mladincev, jutri pa sledi še tekma mešanih ekip.

Uradni rezultati >>

Deli novico