Ženske kvalifikacije v snežnem parku mladi Britanki Mii Brooks, Urška Pribošič je tekmo končala na 27. mestu

Predzadnji tekmovalni dan »Laax Open-a« smo dobili še zadnjih osem udeleženk sobotnih deskarskih finalnih tekmovanj. V snežnem parku (slopestyle) je bila najboljša 16-letna Britanka Mia Brookes, edina slovenska predstavnica Urška Pribošič se je uvrstila na 27. mesto.

Urška Pribošič se je v Laaxu vrnila na tekme svetovnega pokala. (Foto: SZS)

Urška Pribošič, ki se je po olimpijskih igrah v Pekingu vrnila v svetovni pokal, je v Švici ciljala na ponovitev rezultata izpred treh oziroma štirih let, ko je osvojila 17. oziroma 12.mesto. »Ob povratku smo merili na uvrstitev med najboljših šestnajst, a se žal ni izšlo, Urškina druga vožnja je zadostovala za 27. mesto,« nam je po tekmi povedal strokovni vodja disciplin prostega sloga, Matevž Pristavec. Pribošičeva je za prvo vožnjo prejela oceno 14.70, za drugo pa 18.66.

Najboljša je bila Britanka Mia Brookes (81.56), aktualna mladinska svetovna prvakinja v skokih prostega sloga (big air) in podprvakinja v snežnem parku (slopestyle). 16-letna deskarka je tako že v svojem prvem nastopu na prestižnem Laax Open-u napovedala boj za stopničke. Ob sobotnem uspehu bi bile to njene prve stopničke v svetovnem pokalu. Drugo mesto je pripadlo izkušeni 31-letni Avstrijki Anni Gasser (77.10), tretje pa deset let mlajši Zoi Synnott Sadowski (Nova Zelandija). Jutri (13:15) bomo v finalu videli še tri Japonke (Reira Iwabuchi, Miyabi Onitsuka, Mari Fukada) ter po eno Američanko (Hailey Langland) in Čehinjo (Sarka Pancochova). Brez finala sta med drugim ostali lanska zmagovalka Tess Coady (Avstralija) in tretjeuvrščena Nemka Annika Morgan.     

 >>> Rezultati Laax

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES