Aleš na četrtem mestu na prvi tekmi SP, Štraklova 14.

Svetovno prvenstvo v telemark smučanju v švicarskem Melchsee-Fruttu se je nadaljevalo s šprintoma za člane in članice. Naše barve sta branila Jure Aleš in Maša Štrakl.V ženski konkurenci so vsa odličja pobrale predstavnice Švice. Do zmage je prišla Amelie Wenger-Reymond in sicer po tem, ko je v prvem teku zasedala drugo mesto za Martino Wyss. Slednja je bila na koncu druga, na stopničke pa je prišla še Beatrice Zimmermann. Maša, ki je na svetovnem prvenstvu članic nastopila prvič v karieri je zasedla 14. mesto.

Jure, katerega cilj je zagotovo bila medalja, v prvem teku ni nastopil najbolje in s tremi kazenskimi sekundami pribitka zasedel četrto mesto. V drugo je svojo nalogo opravil bolje, a je bil zaostanek iz uvodne vožnje prevelik za preboj na stopničke. Razred zase so bili Švicar Bastien Dayer, ki je osvojil zlato, Norvežan Trym Nygaard Loeken, ki je prišel do srebra in Švicar Nicolas Michel z bronom.

Jure Aleš: ”Danes na sprintu se nisem najbolje znašel na tej mehki podlagi. Nekako nisem našel enega načina, da bi pospeševal iz zavoja ven. Smučanje je bilo enostavno prepočasno za boljšo uvrstitev. Treba bo pogruntati, jutri čim prej na ogrevanju, kaj je treba narediti, da bom stopil na stopničke.”

Jutri je v Melchsee-Fruttu na sporedu paralelni šprint..

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL