Aleš peti na sprintu v Thyonu

Drugi dan finala svetovnega pokala v telemark smučanju v švicarskem Thyonu je postregel s preizkušnjama v sprintu. Na zadnji tekmi v tej disciplini v letošnji sezoni smo spremljali tudi dva slovenska nastopa.Jure Aleš je po prvem teku zasedal šesto mesto, saj je ob dveh kazenskih sekundah pribitka za vodilnim tekmovalcem, Norvežanom Trymom Nygaardom Loeknom, zaostal 2.94 sekunde. Jure je v drugo uspel pridobiti eno mesto, Loekna pa je na drugo mesto potisnil Švicar Bastien Dayer, ki je z zmago naredil velik korak k osvojitvi velikega kristalnega globusa.

Švicarka Amelie Reymond-Wenger je še povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, tokrat je najbližjo zasledovalko ugnala za skoraj štiri sekunde. Maša Štrakl je dan v Švici sklenila na 17. mestu.

Jure Aleš: ”Prve vožnje sem se zelo dobro lotil, a sem žalost naredil napako na ravnini, kjer sem dobil en ‘penal’ in tudi izgubil nekaj hitrosti. V drugo vožnjo sem mogoče šel malo preveč previdno. Tudi tu sem dobil en ‘penal’, čeprav sem ne vem kje. Je pa dejstvo, da bi moral v drugo bolj napadati, imeti pristop iz prve in ne narediti napake. Jutri je strategija pa ‘paralelca’ jasna, moram napadati na polno in upati na dober rezultat.”

Jutri sta na sporedu zadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala, paralelna sprinta. A že kmalu, to je 17. marca, se bo začel vrhunec sezone in sicer svetovno prvenstvo v švicarskem Melchsee-Fruttu.

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL