Alešu zdrs v drugem teku preprečil popolno vrnitev na tekme svetovnega pokala

Na Krvavcu poteka zaključek svetovnega pokala v telemark smučanju. Na tekmkvanja se ne vrnil tudi Jure Aleš, ki je v sprintu odstopil na drugi progi.

Jure Aleš
Jure Aleš se je na domačem terenu na Krvavcu prvič v letošnji sezoni pojavil na startu tekme svetovnega pokala v telemark smučanju. V prvi vožnji je dokazal, da še vedno sodi med najboljše, saj je postavil najboljši čas, dobil ni nobene kazenske sekunde. Dobro je bil na poti tudi v drugo, na skoku pa je naredil napako in zdrsnil. Aleš je tako žal ostal brez uvrstitve. Zmagal je Švicar Bastien Dayer iz Švice.

Izjava po tekmi:

Jure Aleš (mp3): “Danes sem nastopil povsem sproščeno. Vedel sem, da imam malo treninga v nogah. Tekme sem se lotil bolj za zabavo, za nov izziv. Letos nisem tekmoval, ker sem imel delavne obveznosti. V prvi vožnji se mi je vse sešlo. Tvegal sem ogromno, saj sem vedel, da se ne borim za skupni seštevek. Po prvi vožnji sem kar vodil in sem bil zelo presenečen. V drugi vožnji sem znova napadel, rekel sem si, da ne bom taktiziral. Ponovno sem napadel kot se je dalo, na žalost pa sem po skoku prišel preveč na notranjo smučko in sem zdrsnil na bok. Tekmo sem končal z odstopom, za kar mi ni nič žal. Jutri je še paralelna tekma, kjer bom zopet vse dal od sebe. Upam na čim boljši rezultat, predvsem pa, da bom užival tako kot sem danes.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL