Aljaž Sladič najhitrejši na Starem vrhu

V soboto je bila na Starem vrhu nad Škofjo Loko na sporedu tretja tekma iz serije Argeta Junior Tour 2022. Deklice in dečki so tokrat nastopili v deskarskem krosu. Absolutno najhitrejši in prvi v kategoriji starejših dečkov je bil Aljaž Sladič, med deklicami pa sta na najvišjo stopničko stopili Lejla Grad Božič (mlajše deklice) in Ana Pavlovič (starejše deklice).


Niko Lemark (2.). Aljaž Sladič (1.), Tomaj Zore Čop (3.) in Žiga Cigale (4.). so se najbolje znašli na  »loškem borderkrosu«. © Ervin Lemark

Po tekmah na Rogli in Krvavcu so se mladi deskarji in deskarke na predzadnjo marčevsko soboto zbrali na Starem vrhu. Neumorna trojka organizatorjev iz kluba EŠK Mungo, ki ji je »poveljeval« Žiga Škufca je pripravila atraktivno in hkrati zahtevno progo. »V noči iz petka na soboto se je ohladilo, tako da je bila proga zjutraj zelo ledena. Odločitev, da štart prestavimo za eno uro je bila predvsem zaradi najmlajših deskark in deskarjev še kako smiselna,« nam je povedal Škufca in dodal, da so prav vsi nastopajoči na ne več poledeneli progi prikazali zavidljiv nivo deskanja, predvsem pa so uživali. V kategoriji mlajših in starejših deklic sta zmago iz Krvavca ubranili Lejla Grad Božič in Ana Pavlovič. Med dečki zmagovalca krvavškega »slopestyl-a«, Luke Seifrieda, ni bilo na štartu. Sta se pa, potem ko sta tekmo na Krvavcu zaradi nastopov na tekmi serije World Rookie Tour na Madžarskem izpustila, na tretji tekmi serije med »Argeta rajderje« vrnila mladinska reprezentanta Aljaž Sladič in Niko Lemark. Tako kot januarja na Rogli sta tudi to tekmo končala na prvem in drugem mestu. Prve stopničke v Argeta seriji (tretje mesto) je osvojil Tomaj Zore Čop, potem ko je na Krvavcu končal tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem mestu.

Potem ko so z »borderkrosom« opravili mladi upi, so se med vratca in »bande« podali še deskarski učitelji. V ženski konkurenci je bila brez konkurence Nena Rifelj, v moški pa je prednost domačega terena dobro unovčil Žiga Škufca, ki je zmagal pred Vidom Jerebom in Juretom Gmajnarjem.


Žiga Škufca (na sredini) se ni izkazal samo kot organizator, pač pa tudi kot tekmovalec, saj je zmagal na tekmi deskarskih učiteljev. Ob Žigu so (z leve proti desni) Miha Andoljšek (4.), Vid Jereb (2.), Jure Gmajnar (3.) in Miha Loboda (5.). © Ervin Lemark

»Mungoti smo z opravljenim zadovoljni. Spomladanskim razmeram navkljub smo pripravili lepo tekmo. Vsi s(m)o uživali! Komentar na vožnje mladih deskarjev in deskark? Napredujejo. #AlwaysBetter, če si lahko za to priložnost izposodim kar »hashtag« glavnega sponzorja serije tekmovanj,« je z vedno boljšo deskarsko mladino zadovoljen Škufca, ki pa si želi, da bi bila udeležba najmlajših na tekmah v prihodnje še večja. V loškem klubu bodo deskarji aktivni vse do začetka maja. «Izkoristili bomo dobre snežne razmere na Voglu, za prvomajske počitnice pa se najverjetneje odpravljamo na Kaprun. Skratka deskarska sezona še zdaleč ni zaključena,« še dodaja Škufca, ki pa z ekipo EŠK Mungo že načrtuje poletne gorskokolesarske treninge.

 Rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES