Ana Bucik do slalomskega rezultata kariere v Kranjski Gori

Ana Bucik je na slalomu za svetovni pokal v Kranjski Gori prišla do petega mesta in je s tem dosegla svoj slalomski izid kariere v svetovnem pokalu.

Ana Bucik v letošnji sezoni smuča zelo zanesljivo in hitro. Foto: Gepa

Tokrat Kranjska Gora ni bila obsijana s soncem, a proga je bila vseeno pripravljena zelo dobro tudi za visoke startne številke. Slovenske smučarke ekipni niso tako blestele, kot včeraj na veleslalomu, se je pa izjemno izkazala Ana Bucik, ki je bila na petem mestu edina Slovenka v točkah. 

Bucikova si je s startno številko 9 pripravila odlično vožnjo za napad v drugi vožnji. V prvem teku ni naredila nobene večje napake, a je zopet morda začela malce bolj previdno in je nato stopnjevala svoj nastop. V cilj je prišla na prvem mestu, z zelo spodbudnim zaostankom +1,38. Na koncu prve vožnje je držala osmo mesto. Manj so bile s svojim nastopom v prvi vožnji zadovoljne ostale Slovenke. Meta Hrovat je na domačem terenu prišla do 32. mesta in je finalno vožnjo zgeršila za 19 stotink (+3,11). +3,25 je bil zaostanek Neje Dvornik, ki je bila 35. Mesto za njo je končala mlada Anja Oplotnik, ki je s svojo vožnjo lahko zelo zadovoljna, saj ji je do prvih točk svetovnega pokala zmanjkalo zgolj 37 stotink sekunde. Z številko 55 je na koncu zaostala +3,30. Nika Tomšič in Pika Dvornik sta končali na 44. in 46. mestu.

Ana Bucik je v finalu smučala še bolje kot na prvri progi. Tokrat je izjemno odločno že začela svoj nastop in ves čas povečevala prednost iz prve vožnje. Ko se je ob prihodu v cilj izpisala številka ena, je bila presrečna.  V tistem trenutku je imela tudi najboljši čas druge vožnje. Na koncu je imela četrti čas druge vožnje, skupno pa se je povzepla vse do 5. mesta, kar je njen najboljši slalomski izid v karieri. “Danes je to res tekma,ko lahko rečem, da je bila taka, kot sem si jo želela. Sploh druga vožnja je bila res dobra, v prvi bi se morda še dalo nekaj dodati. Postajam vse bolj sproščena na tekmah in vse raje tekmujem, res dobro, da je čez dva dneva že nova. Res sem srečna,” je svoj današnji nastop za RTV SLO komentirala Bucikova.

Zelo zanimivo je bilo tudi v boju za zmago, kjer je bila sprva odlično na poti Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa je nekaj vratic pred ciljem naredila napako, povozila količek in je ostala brez uvrstitve. Priložnost je izkoristila Slovakinja Petra Vlhova, ki je z novo zmago potrdila, da je v letošnji sezoni najboljša slalomistka. Na drugem mestu je končala vodilna po prvi vožnji Švicarka Wendy Holdener, tretja pa je bila Švedinja Anna Swenn Larsson, ki je do stopničk napredovala iz šestega mesta po prvem teku.

Izjava Sergej Poljšak (mp3): “Mislim da je Ana danes v drugem teku prvič pokazala, koliko je v slalomu zares sposobna. Do sedaj so bili vsi teki nekoliko zadržani, ali pa ni vse steklo, kot bi moglo. Danes pa je v drugo končno naredila en tak tek, kot ga naredi na treningu. Trenerji navadno že iz starta vidimo, kaj se bo dogajalo an progi. Če se ujame dober ritem takoj, potem ger lahko do konca, če pa se že v startu zalomi, je vprašanje, če se ujameš do cilja. Ana je včasih rajši imela ravninske dele in mislim, da se sploh ni zavedala, kako dobro lahko smuča po strmini. Danes je to pokazala. Za nami je zelo lep vikend, ekipa je zelo delovna in se imamo dobro. Je zelo užitek delati.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K