Ana Bucik enaindvajseta na veleslalomu v Killingtonu

Alpske smučarke so zbrane v Killingtonu v ZDA. Na zahtevnem ameriškem snegu je Ana Bucik na veleslalomu prišla do 21. mesta. Agresiven sneg je več težav povzročil Neji Dvornik in Andreji Slokar, ki sta ostala brez novih točk. Do druge zmage v sezoni je prišla Švicarka Lara Gut-Behrami.

Ani Bucik je v zadnjem tednu nekoliko nagajala bolezen. Foto: Agence Zoom

Tekme v alpskem smučanju si sledijo ena za drugo. Tokrat so se smučarke pomerile pred veliko navijači v sončnem Killingtonu. Ana Bucik je po odličnem uvodnem veleslalomu sezone napadala nov vrhunski rezultat. S številko deset pa ji prva vožnja ni uspela po željah. V cilj je prišla na desetem mestu z zaostankom + 2,06. Na koncu je to zadoščalo za 23. mesto po polovici tekme in priložnost za nov nastop. Najhitrejša na prvi progi je bila Novozelandka Alice Robinson. Z zahtevnim ameriškim snegom se nista najbolje ujeli tudi Neja Dvornik in Andreja Slokar. Dvornikovi letos stotinke na žalost niso naklonjene in je ponovno le za las zgrešila nastop v finalu in tekmo končala na 37. mestu. Andreja Slokar je z visoko številko 52 tekmovanje končala na 53. mesto. Zaostala je + 4,34.

Ana Bucik je v drugi vožnji ponovno pokazala največjo specialiteto, da v drugi vožnji vedno popravi svoj izid iz prve. Na žalost tudi druga vožnja ni bila brez napak, vseeno pa je prišla do končnega 21. mesta in tako pridobila nekaj pozitivnih občutkov za jutrišnji slalom.

V boju za zmagovalni oder je Robinson morala priznati premoč Lari Gut-Behrami, ki je v drugi vožnji prikazala izjemno vožnjo. Švicarka je na koncu slavila s prednostjo 62 stotink za svojo drugo veleslalomsko zmago v sezoni, drugi tekmi v tej disciplini. Druga je bila Robinson, na tretjem pa je na veselje domačih navijačev končala najboljša smučarka vseh časov Mikaela Shiffrin, ki je za zmagovalko zaostala 81 stotink sekunde.

Zvočni izjavi (mp3):

Ana Bucik: “Žal mi danes nobena vožnja ni uspela dobro. Ni mi uspelo pridobiti tistih pravih občutkov, da bi lahko 100-odstotno napadala. Sneg je tak, da res kaznuje vsako napako in teh je bilo pri meni preveč. Sedaj se želim le čim bolj odpočiti, saj me je v zadnjem tednu spremljala bolezen, ki mi je pobrala veliko moči. Za jutri si tako želim le počitka in upam, da bodo noge tako hitre, kot morajo biti za dober slalom.”

Grega Koštomaj, glavni trener: “Danes sem razočaran s prvo vožnjo Ane, ki je na treningu resnično dobro smučala in tudi še na ogrevalni progi. Enostavno nato v krču na startu in se bomo morali pogovoriti ter nekaj stvari spremeniti, da se bo lahko sprostila in smučala tako kot zna. V drugo je bilo malo boljše, ampak zopet v strmino prepozen vhod in nato ni uspela več najti prave, hitre linije. Neja ponovno zopet blizu trideseterice, le nekaj desetink strank. Jaz verjamem, da bo kmalu sestavila vožnjo, da bo več čistih zavojev in manj zdrsov in bo nato tudi ta igra stotink se obrnila njej v prid. Andreja pa dejansko še rabi še nekaj startov, da bo začutila sproščenost in dobila nazaj tisto igrivost. S tem bodo noge hitrejše in posledično tudi smuči. Za jutri upam, da bodo punce našle dovolj sproščenosti, da bodo lahko smučale tako, kot so sedaj zelo solidno na treningu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K