Ana Bucik je tudi na zadnjem veleslalomu sezone dala vse od sebe

Ana Bucik je v Andori nastopila tudi na zadnjem veleslalomu v sezoni svetovnega pokala 2022/23. Žal je po veliki napaki v drugem teku ostala brez novih točk, a je vnovič pokazala svoj borbeni karakter.

Ana Bucik ima za seboj uspešno sezono. Foto: Sloski

Ana Bucik je v prvi vožnji zadnjega veleslaloma sezone v Soldeuu pokazala, da je v širšem svetovnem vrhu tudi druge tehnične discipline. Letos je v veleslalomu naredila izjemen korak naprej, danes pa si je z zaostankom +1,27 pripravila odlično izhodišče za napad v drugi vožnji. Zaostanek je bil zelo majhen, saj je od tekmic s prednostjo 80 stotink ponovno odskočila Američanka Mikaela Shiffrin.

Bucikova je odlično izhodišče po prvi vožnji želela še popraviti. Zelo napadalno se je lotila proge, žal pa je na ciljni strmini storila napako. Pokazala je vso svojo borbenost in nekako ostala v postavitvi, a izgubila je veliko časa. Na koncu je sezono sklenila s 23. mestom. Z zmago je adijo sezoni 2022/23 pomahala Shiffrinova, ki pa je skoraj zapravila veliko prednost po prvi vožnji. Na koncu se jo je ura “usmilila” za šest stotink sekunde in tako je zabeležila že 88. zmago v svetovnem pokalu in sedaj že 21. v veleslalomu, s čimer je postavila nov ženski rekord. Na drugem mestu je bila Norvežanka Thea Louise Stjernesund, tretja pa Kanadčanka Valerie Grenier.

Izjavi po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Zdelo se mi je, da nisem najbolje startala. Vmes sem ujela ritem in smučala vedno boljše. V strmini sem prvi tek pustila preveč časa in sem želela biti bolj agresivna. Že en zavoj pred napako me je malce obrnlo. Potem pa moja klasična napaka, ko sem rešujem se nagnem notri. Žal ponesrečena druga vožnja danes in včeraj. Vseeno ne smem pustiti, da bi ti dve vožnjo vplivali na občutke glede celotne sezone.  Nisem vedela danes, koliko tekmovalk je v cilju. Včeraj jih je bilo 15. in danes bi to potem lahko pomenilo dodatne točke. Želela sem se boriti do konca, da si potem ne bi kaj očitala. Vesela sem, da sem uspela priti do cilja, a napaka je bila prevelika. Nove priložnosti sledijo naslednje leto. 

Sergej Poljšak: “Kar se tiče finala v Andori lahko rečem, da sem vesel, da ga je konec. Resnično se ni izšel po naših željah. Obakrat zelo dobra izhodišča po prvem teku in na koncu slabši izkupiček. Samo sezono pa so zaznamovale poškodbi Tine in Andreje ter zaključek kariere Mete. To nam ni šlo v plus. Moram pa reči, da je Ana naredila zelo dobro sezono, bila je večinoma časa sama in tukaj je bila še Neja. Ana je bila na koncu 8. v rangu slaloma in 14. v veleslalomu. Je prvokategornica v obeh tehničnih disciplinah in je to odlično izhodišče za naslednjo sezono. Jaz samo upam, da bo zbrala pravo motivacijo in se bo tudi naslednje sezone lotila s pravim elanom.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K