Ana Bucik na prvem veleslalomu v Semmeringu 14.

Ana Bucik je tudi v Semmeringu nadaljevala z odličnimi predstavami to sezono. Prvega od dveh veleslalomov v Avstriji je končala na 14. mestu. Neja Dvornik je žal odstopila, Tina Robnik pa je za malenkost zgrešila finale.

Ana Bucik © GEPA

Ana Bucik je v letošnji sezoni v odlični formi tudi v veleslalomu. To je potrdila tudi na Semmeringu. S številko 20 je odlično smučala na prvi progi. V težkih pogojih je bila zelo hitra v zgornjem delu proge, na načeti progi pa je skupno dosegla 11. čas. Izjemno je številko 1 izkoristila Mikaela Shiffrin, ki si je pred tekmicami priborila veliko prednost. Na žalost je na prvi progi odstopila Neja Dvornik, povratnica po poškodbi Tina Robnik pa je bila na 34. mestu malenkost prepočasna za drugo vožnjo. 

Bucikova je tudi na drugi progi startala kot 20 po vrsti. Znova je zelo dobro smučala v zgornjem delu, spodnji pa ji ni uspel najbolje. Na žalost je tako izgubila tri mesta, a je vseeno dosegla zelo dobro 14. mesto. Prednost pred tekmicami je uspela zadržati Shiffrinova, ki je na koncu za 13 stotink premagala veliko tekmico Petro Vlhovo. Tretja je bila Marta Bassino iz Italije.

Izjavi po tekmi

Ana Bucik (MP3): “Danes so bili zelo težki pogoji, proga je zelo tresla. Tega smo sedaj v svetovnem pokalu že navajeni in ni nobenih izgovorov. Prva vožnja mi je dobro uspela, v drugi pa sem bila s težiščem malce preveč nazaj in nisem bila dovolj napadalna za tako postavitev, kot bi morala biti. Jutri bo to treba popraviti.”

Sergej Poljšak (MP3): “Ana je dosegla soliden rezultat. 14. mesto ni slabo. Vseeno pa sem zadovoljen lahko z njeno prvo vožnjo, ki ji je na pogoje zelo dobro uspela. V drugi so bili pogoji veliko boljši, ona pa ni nadgradila svoje vožnje iz prve. Tina in Neja sta imeli pri svojih številkah zelo težke pogoje, a če Tina ne bi naredil dveh ali treh velikih napak v spodnjem delu proge, bi se prebila v finale.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K