Ana Bucik poskrbela za prve slalomske točke sezone

Ana Bucik je na drugem slalomu v Leviju z 18. mestom poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev tega konca tedna.

Ana Bucik je bila na drugi tekmi veliko bolj zanesljiva. Foto: Agence Zoom

V Leviju so slalomistke še enkrat več imele odlične pogoje za tekmovanje. Z nekoliko bolj zapleteno prvo postavitvijo se je dobro znašla Ana Bucik, ki pa tokrat ni napadala na vso moč. Smučala je preudarno, kar pa je pomenilo, da je preko cele proge postopoma izgubljala malo časa. S številko 12 je postavila čas 58:28, kar je zadostovalo za 19. mesto po prvi vožnji. Za ponovno vodilno Petro Vlhovo je zaostala + 2,36. Vožnja Bucikove se je izkazala za najhitrejšo v slovenskem taboru. Po včerajšnjem odstopu se je proge nekoliko bolj zadržano lotila tudi vedno bojevita Andreja Slokar, ki je tokrat nastopila s številko 19. Čeprav ni naredila večje napake, pa je zaostanek + 3,21 bil prevelik za uvrstitev v drugi tek. Slokarjeva je bila 35. Brez večje napake je bila tudi Neja Dvornik, ki pa je bila žal še 6 stotink počasnejša od Slokarjeve in je bila 37. Mlada Nika Tomšič je žal z visoko številko odstopila.

Ana Bucik je v drugo smučala v podobnem stilu kot v prvo, na koncu pa je pridobila eno mesto za končno 18. mesto. Vse je kazalo, da bo Vlhova ponovno slavila z veliko prednostjo, a je nato sredi strmine v drugi vožnji povozila količek in do novega uspeha je prišla izjemna Američanka Mikaela Shiffrin. Američanka je za svojo 89. zmago kariere za 18 stotink prehitela Hrvatico Leono Popovič, znova pa je na oder za zmagovalke stopila Nemka Lena Dürr, ki je bila še 12 stotink počasnejša.

Izjave po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Prva slaloma sta za menoj. Rezultatsko ni bilo tako, kot je bilo zadnja leta in bi si želela. V slalomu me zagotovo čaka še nekaj dela, a to sem vedela že pred temi tekmami. To se je pokazalo tudi na tekmi. Ratajo mi hitri deli, a ne cela proga. Na tem bo potrebno delati na naslednjih treningih in upam, da bom že v Killingtonu pokazala bolj konstantne vožnje.”

Grega Koštomaj: “Nov slalom in ponovno brez presežka. V prvem teku so imele punce kar trde noge. Očitno so včerajšnji odstopi pustili več posledic kot smo mislili. Po pogovorih so delovale bolj suvereno, kot se je nato izkazalo v prvi vožnji. V drugo se je uvrstila samo Ana in se je malo bolj sprostila. Še vedno to ni bil dober nastop, a 18. mesto je vsaj ena uvrstitev, ki bo morda pripomogla za dodatno sprostitev. Sedaj ostajamo še tri dni v Leviju za trening veleslaloma predno se odpravimo v Ameriko. Počitka dosti ne bo, poskušali pa bomo čim bolje izkoristiti pogoje za trening in pripravo za naslednje tekme.”

Uradni rezultati, Levi >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K