Ana Bucik s petim mestom v Zagrebu do rezultata sezone

Organizatorjem v Zagrebu je kljub izjemno težkim razmeram uspelo izpeljati slalom za svetovni pokal. Na Sljemenu sta navdušili tudi Ana Bucik in Neja Dvornik.

Ana Bucik je znova navdušila na drugi progi. Foto: Gepa

Ana Bucik je še drugo tekmo za svetovni pokal zapored začela s številko ena. V prvi vožnji se ji je tik pred zgornjim ravninskim delom zgodila napaka, ki ji je vzela veliko časa. Čeprav je bila Bucikova po prvem delu tekmovanja na odličnem osmem mestu, s svojim nastopom ni bila zadovoljna, saj je bila številka ena danes velika prednost.  Zaostala je +1,56 za znova vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin. Neja Dvornik se je po seriji slalomskih odstopov prve vožnje lotila nekoliko zadržano. Na izjemno načeti progi je bilo s številko 29 že uspeh priti do cilja, česar se je zavedala tudi Dvornikova, ki je postavila 28. čas (+3,67). Preostali Slovenki na startu Anja Oplotnik in Nika Tomšič z visoko startno številko nista imela nikakršnih možnosti za preboj v finale. Obe sta storili napako in odstopili.

Dvornikova je v finalu nato na boljši progi napadla in znova pokazala, da lahko smuča zelo hitro. S tretjim časom druge proge ji je uspel izjemen skok po lestvici navzgor in je pripla do končnega 17. mesta. Da je psihično izjemno stabilna, je znova pokazala Ana Bucik. Še enkrat več v tej sezoni je odlično smučala na drugi progi, čeprav je bila ta že dodobra načeta. Z vrhunsko vožnjo je v cilju prevzela vožnjo in nato s petim mestom prišla do rezultata sezone in najboljše uvrstitve v Zagrebu v karieri. Tudi v finalni vožnji je Mikaela Shiffrin pokazala, da je ta hip v življenjski formi. Dobila je že peto tekmio svetovnega pokala zapored, tretjo slalomsko. Tekmice pa je na koncu prehitela za 76 stotink. Druga je bila Slovakinja Petra Vlhova, ki je v finalo prehitela Švedinjo Anno Swenn Larsson, ki je bila na koncu tretja. Pred Bucikovo je bila še Wendy Holdener. Shiffrinova je prišla do 81. zmage v svetovnem pokalu in v ženski konkurenci le še za zmago zaostaja za rojakinjo Lindsey Vonn.

Neja Dvornik si je povrnila samozavest. Foto: Gepa

Izjave po tekmi (mp3):

Neja Dvornik: “Današnja tekma je bila zame kar izziv. Sedaj sem zelo vesela, da sem po nekaj slabših tekmah nazaj med dobitnicami točk. Z drugo vožnjo sem ponovno dobila nazaj pravi občutek, jutri pa upam, da mi že prva uspe nekoliko boljše.”

Ana Bucik: “Z rezultatom sem zadovoljna, bila je lepa tekma. V prihodnje pa bom morala še nekaj dodati v prvih vožnjah, da bodo boljše in posledično boljše izhodišče za drugi tek.”

Sergej Poljšak: “Odličen rezultat za obe dekleti. Ana je naredila najboljši slalom sezone, Neja pa zelo dobrega glede na pogoje. Škoda napake Ane v prvem teku na prehodu v ravnino, ki jo je stala skoraj sekunde. Prvi tek ni bil tak, kot bi lahko bil. V drugem pa zelo podobno, napaka na istem delu, tako da ni bil tudi ta tek najboljši. Bil pa je tako dober, da je na koncu zadoščal za peto mesto, kar je odličen rezultat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K