Ana Bucik še enkrat 14. na Semmeringu

Smučarke so na Semmeringu opravile še z drugim veleslalomom za svetovni pokal. Znova se je s 14. mestom izkazala Ana Bucik.

Ana Bucik je bila tudi tokrat 14. Foto: Gepa

Ana Bucik je tudi na drugem veleslalomu na Semmeringu nastopila s številko 20. Postavila je trinajsti čas prve vožnje, za vodilno Laro Gut-Behrami pa je zaostala dve sekundi in deset stotink. Tina Robnik je odstopila v prvi vožnji, Neja Dvornik pa ni nastopila.

 

Bucikova je v drugo napadla, a napredovati po lestvici navzgor ji ni uspelo. S sedemnajstim časom je izgubila eno mesto in tudi drugi dan tekmo zaključila na končnem 14. mestu. Tudi na vrhu je bila znova Američanka Mikaela Shiffrin, ki je na drugi progi prehitela Gut-Behramijevo in je prišla do že 79. zmage v svetovnem pokalu. Tretja je bila Marta Bassino.

Izjava po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Še ena tekma za nami na Semmeringu. Spet je bila dokaj nemirna podlaga in uspeli sta mi dve dobri, a ne odlični vožnji. Mogla se bom še bolj naučiti, da na takih podlagah ostanem v pravi poziciji in poskušam še bolj napadati. Vseeno so to dobre uvrstitve, ki mi omogočajo, da lahko sedaj še bolj napadam in boljše tekmujem. Jutrišnji slalom je že prva priložnost za to.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K