Ana Bucik z dobro drugo vožnjo na pravi poti za naslednjo sezono

Ana Bucik v Saalbachu na finalnem veleslalomu sezone ni prišla do novih točk svetovnega pokala. Vseeno je v dobri drugi vožnji, s katero se je povzpela na 17. mestu, videla veliko pozitivnih stvari za prihodnost.

Ana Bucik je zadovoljna z vidnim napredkom v smučanju na zadnjih tekmah. Foto: Agence Zoom

Specifične snežne razmer v Saalbachu so do živega prišle tudi edini Slovenki na finalu v veleslalomu. Ana Bucik je v prvi vožnji za vodilno Federico Brignone zaostala +3,71 in dosegla 23. čas prve vožnje. V drugo je s številko dve napadla, smučala bistveno bolje. Žal pa je naredila eno večjo napako. Vseeno je prevzela vodstvo ob prihodu v cilj, na žalost pa ji ni uspelo napredovati med najboljših 15, da bi ujela nove točke svetovnega pokala. Zaključila je na 17. mestu.

Zmago si je tudi z izjemno finalno vožnjo priborila Federica Brignone, ki pa se ji ni izšlo za mali veleslalomski globus, saj je bila Lara Gut-Behrami deveta in je zadržala veliko prednost. Druga na zadnji tekmi je bila Alice Robinson, ki je zaostala +1,36, tretja je bila Norvežanka Thea Louise Stjernesund.

Zvočni izjavi (mp3):

Ana Bucik: “Danes slab prvi tek in potem zelo dobro smučanje v drugem teku z izjemo napake, ki mi je vzela preveč časa, da bi se lahko razveselila še večjega napredovanja. Sezona letos ni šla po načrtih, imela sem veliko težav. Nikakor mi ni uspelo obrniti krivulje navzgor. Sem pa vesela, da sem v zadnjem času uspela prikazati nekaj hitrih odsekov, kar je pokazatelj, kaj si želim za naprej in mi daje motivacijo za naprej. Do konca te sezone bomo poskušali izkoristiti še sneg, dokler še je in narediti čim več dobrih ponovitev, da steče za naslednjo sezono.”

Mitja Kunc: “Današnji dan se je odvijal tako kot cela sezona. Nekaj ja in nekaj ne. Prvi tek Ani nikakor ni uspel. Drugi tek je bil bistveno boljši pristop in je napadala. A zgodila sta se dve napaki, ena napaka v zgornjem delu in ena malo nižje. Cela sezono toplo hladno, kar se Ane tiče in zagotovo ni izpolnila ciljev. Kar se Neje tiče fantastično, je stopnjevala sezono in na koncu fantastičen rezultat. Andreja pa tudi ni izpolnila vseh ciljev, a kaj več bo znal povedati njen trener.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K