Ana Bucik z drugim najboljšim veleslalomom sezone

Ana Bucik se je na Kronplatzu izkazala s 15. mestom. To je njen drugi najboljši letošnji rezultat v veleslalomu, boljša je bila le na uvodu v Söldnu, ko je bila 11.

Ana Bucik je v vse boljši formi. Foto: Agence Zoom

V sončnem Kronplatzu so se smučarke merile na osmem veleslalomu sezone. V prvi vožnji je bila Ana Bucik s številko 18 izjemno hitra v zgornjem delu proge in povsem konkurenčna vodilni smučarki Lari Gut-Behrami. Žal je na zadnji strmini izgubila nekaj časa in je z zaostankom + 2,08 dosegla 21. čas prvega teka. Na s soncem obsijani progi prave hitrosti v prvi vožnji ni našla v zadnjem obdobju odlična Neja Dvornik. Proga ni bila tako ledena, kot na zadnji tekmi v Jasni in Dvornik ni uspela napadati dovolj. Ponovno pa je imela tudi nekaj smole in je s tekmovanjem žal zaključila na 33. mestu.

Bucik je tudi v drugo bolje smučala v zgornjem delu proge, a spodaj ni veliko izgubila. Z odlično vožnjo je popravila tudi svoj rezultat in se povzpela celo na zelo dobro 15. mesto. Za tretjo veleslalomsko zmago sezone je odlično smučala Lara Gut-Behrami, ki je deklasirala konkurenco s prednostjo večje od ene sekunde. Družbo na odru za zmagovalke sta ji delali letos odlični Sara Hector in Alice Robinson, ki sta si razdelili drugo mesto.

Izjavi po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Z zgornjimi deli sem zagotovo bolj zadovoljna kot s spodnjimi. Predvsem v prvo je bilo spodaj preveč okroglega smučanja in zaviranja. V drugo je bilo več napadalnosti tudi spodaj. Na lažjih delih se že zelo dobro znajdem, imam pravo hitrost, na težjih pa me še nekoliko zmanjka. To bo treba še popraviti za naslednje tekme.”

Mitja Kunc: “Še enkrat več mešani občutki toplo-hladno. Na koncu zelo soliden rezultat. Prva petnajsterica je spodbuda za naprej. Ana ima zelo dobre odseke in je povsem zraven, a žal še ne sestavi cele vožnje. Mogoče tudi zaradi tega, ker uporablja zadnje čase nov smučarski čevelj, nove smuči in ploščo. Zagotovo ima še premalo storjenih voženj in zavojev, da bi povsem zaupala opremi. Neja je malce razočarala, predvsem s pristopom. Zgoraj sem pričakoval bolj napadalno vožnjo, saj je na zadnjih treningih v Jasni smučala zelo dobro. Upam, da ne bo preveč razočarana in bo sedaj tudi na treningih pred Soldeuom dobro smučala in nesla dobro pripravljenost v Andoro.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K