Ana Bucik z izjemnim napadom v drugi vožnji pridobila 20 mest

Ana Bucik je zadnji veleslalom pred Pekingom končala na odličnem 9. mestu. Do točk so prišle še Meta Hrovat, Tina Robnik in Andreja Slokar.

Ana Bucik je postavila daleč najboljši čas druge vožnje. Foto: Gepa

Smučarke je na Kronplatzu pričakalo odlično vreme za zadnji veleslalom pred olimpijskimi igrami. Čeprav so organizatorji zagotavljali da je proga v odličnem stanju, je bilo hitro jasno, da temu ni tako. V prvi vožnji je prvih 10 tekmovalk še nekako imelo enakovredne pogoje, nato pa so zaostanki eksplicitno začeli naraščati. Meta Hrovat je kot prva Slovenka imela številko 14. Brez večje napake je za vodilno Petro Vlhovo, ki je imela številko ena, zaostala +1,72 in dosegla 15. čas prve vožnje. V zahtevnih pogojih so imele težave tudi preostale naše. Ana Bucik se je v drugo vožnjo uvrstila skozi šivankino uho na 29. mestu (+2,64). Le mesto pred njo je bila povratnica na tekme svetovnega pokala Andreja Slokar, ki je bila 7 stotink hitrejša od Bucikove. V drugo vožnjo se je prebila tudi Tina Robnik, ki je bila 25. S številko 46 Neja Dvornik ni imela možnosti za preboj v finale in je bila 40.

V drugi vožnji so se stvari spremenile, Slovenke so imele boljše izhodišče. Popolni napad je uspel Ani Bucik, ki je postavila daleč najboljši čas druge vožnje. Iz 29. mesta po prvi vožnji pa je napredovala vse do odličnega 9. mesta, kar je njen najboljši veleslalomski rezultat v karieri. Slokarjeva je bila dolgo časa na progi povsem konkurenčna Bucikovi, a je pred vstopom v zadnjo strmino naredila veliko napako, kar ji je preprečilo napredovanje. Končala je kot 27. Tudi Tini Robnik se vožnja ni povsem izšla po željah. Zadržala je 25. mesto iz prvega teka. Odlično je bila na poti Meta Hrovat, saj se je zdelo, da bo prva tekmovalka, ki bo iz vodilnega mesta lahko spravila Ano Bucik. Žal pa je tudi Hrovatova nato na strmini naredila eno veliko napako in na Kitajsko potuje s 16. mestom.

Meta Hrovat je znova storila napako, ki jo je stala vrhunskega izzida. Foto. Gepa

Tudi povsem pri vrhu so se karte v drugi vožnji premešale. Do nove veleslalomske zmage je prišla Švedinja Sara Hector, ki je napredovala iz drugega mesta. Vodilna po prvi vožnji Vlhova je končala kot druga, zaostala pa je 15 stotink sekunde. Na tretje mesto je iz osmega napredovala Tessa Worley.

Izjave po tekmi:

Ana Bucik: Prvi tek je bil res slab iz moje strani. Sem zelo srečna, da se je tako izšlo, da sem lahko nastopila tudi v drugi vožnji. V drugo sem veliko tvegala in bila nagrajena z dobro vožnjo ter s skokom po lestvici navzgor. Prvega teka sem se lotila taktično narobe. V drugem sem probala nekaj spremeniti in je to dobro uspelo.”

Meta Hrovat: “V drugi vožnji sem se počutila veliko bolje, a sem naredila napako spodaj, kjer sem pustila kar nekaj časa. Ne vem, kaj naj rečem. Vesela sem, da sem začutila tekmovalno hitrost v drugi vožnji, potem pa se je žal zgodila napaka. V vožnjah veliko niham. Poskušamo z več načini, da bi bila bolj konstantna, a ga zaenkrat še nismo našli. Ko pa ga bom, boste pa videli.”

Tina Robnik: “Tale tekma ni prinesla veliko dobrih občutkov. So bili nekateri deli, ki so bili OK, ampak na nekaterih pa res nisem smučala vredu. Sedaj bom na treningih poskušala pridobiti nazaj tiste prave občutke.”

Andreja Slokar: “Moje smučanje ni bilo ravno tako, kot znam. V zadnjem obdobju se kar nekaj matram. Za mano je neko tako težko obdobje, zame je to težka sezona. Malce se moram sestaviti. Veliko sem nervozna, ampak meni nervoza koristi, tudi lani sem bila. Letos je drugače, saj se mi ob živčnosti zraven pojavlja še en kup drugih vprašanj, ki me malce ohromijo.”

Sergej Poljšak: Za današnjo tekmo lahko rečem, da je imela dva različna obraza kar se tiče naše ekipe. Vse punce so v prvem teku smučale zelo zadržano, predvsem Ana in Andreja. Oni dve sta kazali veliko boljše vožnje na treningu in tudi Tina. V drugem teku se je stvar še nekoliko zakomplicirala. Ani je uspel res odličen tek in je imela daleč najboljši čas. Meta je bila odlično na poti, a ji je napaka pred ciljem vzela kar nekaj časa. Andreja in Tina se nista najboljše znašli v delu, kjer je bila senca. Tam sta bili nekoliko definzivni in ju je to stalo boljše uvrstitve.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K