Ana Bucik z veleslalomskim rezultatom kariere

Ana Bucik je navdušila na domačem veleslalomu za svetovni pokal v Kranjski Gori. Z osmim mestom je poskrbela za najboljšo veleslalomsko uvrstitev v karieri.

Ana Bucik v letošnji sezoni kaže zelo konstantne predstave. Foto: Gepa

Slovenski prireditelji tekme za svetovni pokal so se še enkrat več izkazali. Strma proga v Podkorenu je bila kljub zahtevnim vremenskim razmeram odlično pripravljena za vse tekmovalke. To je s številko 20 izkoristila tudi najboljša Slovenka v letošnji sezoni Ana Bucik. Zelo hitra je bila v zgornjem delu, nekaj časa pa pustila na strmini pred ciljem. Vseeno je bil zaostanek zgolj 76 stotink in odlično deveto mesto. Žal lepe priložnosti za preboj v finale nista izkoristili Tina Robnik in Neja Dvornik, ki sta zaostali za uvrstitvijo v finale. Robnikova je bila 38., Dvornikova pa 55. Nekoliko presenetljivo je s številko 12 vodila Kanadčanka Valerie Grenier.

Bucikova je v finalu znova smučala odlično. Bila je napadalna, veliko bolje pa ji je uspelo presmučati tudi zahtevno ciljno strmino. Ob prihodu v cilj je prevzela vodstvo, na koncu pa je napredovala do osmega mesta, kar je njen najboljši veleslalomski rezultat kariere. Kanadčanka Grenierjeva je bila kos zahtevnemu psihološkemu položaju in je odlično nastopila tudi v drugo in prišla do svoje prve zmage v karieri. Italijanko Marto Bassino je prehitela za 37 stotink sekunde, tretja Petra Vlhova pa je je zaostala še dodatne tri stotinke. Končni zaostanek Bucikove za zmagovalko je znašal +1,38.

Izjavi po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Nisem nič skrivala, da je bil to moj cilj. Zanj pa je bilo treba dobro smučati in sem vesela, da mi je to uspelo. Se že veselim jutrišnje nove tekme. Za jutri je cilj, da nekako probam združiti zgornji del prve vožnje in spodnji del druge vožnje, to bi bila verjetno moja najboljša vožnja in to bom poskušala jutri storiti. Moram minimalizirati minimalne napake in smučati na podoben način, kot sem danes”.

Sergej Poljšak: “Z uvrstitvijo Ane smo lahko zelo zelo zadovoljni, to je bil njen najboljši veleslalom kariere. V obeh vožnjah je bila zelo konstantna in z minimalnim zaostankom in za njo je super dan. Tini primanjkuje tekmovalnega ritma in še nima pravega občutka za tekmovalno hitrost, pričakujem da bo jutri bolj napadla. Neja pa je imela že v zgornjem delu precej težav in ni imela možnosti za drugi tek. Bila pa je proga izjemno dobro pripravljena za vse tekmovalke.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K