Ana Bucik znova v deseterici, do dveh točk tudi Tina Robnik

V Kranjski Gori je za smučarkami še drugi veleslalom za Zlato lisico. Znova se je z desetim mestom izkazala Ana Bucik, do prvih letošnjih točk pa je prišla tudi Tina Robnik. Le malenkosti so od finala ločile Nejo Dvornik.

Ana Bucik je prikazala novi dve zelo dobri vožnji. Foto: Gepa

Po včerajšnjem najboljšem veleslalomu kariere, je imela Ana Bucik danes že številko 16. Na ponovno zelo dobro pripravljeni progi, a v težkih vidljivostnih razmerah, je Bucikova znova prikazala zelo dobro prvo vožnjo in si priborila 10. izhodišče. Za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin je zaostala +1,23. Za še bolj uspešen slovenski dan je poskrbela Tina Robnik, ki se je na zahtevni progi v Podkorenu prvič v sezoni prebila v finale. Tokrat je nastopila zelo napadalno in s številko 37 je dosegla 26. čas prve vožnje. Boljše od včeraj je nastopila tudi Neja Dvornik, ki pa jo je od finala ločilo zgolj 47 stotink in je bila 40.

Robnikova je v finalu tvegala še več. Proge se je lotila zelo napadalno, a kmalu so se ji začele pojavljati napake. Te so bile velike, le s težavo se je obdržala na progi in na koncu je morala biti zadovoljna s 29. mestom. Ana Bucik je znova nastopila preudarno in zanesljivo, nekaj manjših napak pa ji je onemogočilo napredovanje po lestvici navzgor. Čeprav je v cilju prevzela vodstvo, je na koncu zadržala 10. mesto iz prve vožnje. Nov fantastičen dan je za ameriško šampionko Miakelo Shiffrin, ki je tekmice deklasirala tudi z najboljšim časom druge vožnje. S tem je prišla do svoje 82. zmage v svetovnem pokalu, s čimer se je na lestvici smučark z največ zmagami izenačila z rojakinjo Lindsey Vonn. Druga je bila Italijanka Frederica Brignone, ki je bila druga že po prvem teku, na tretje mesto pa se je prebila Lara Gut-Behrami.

Izjave po tekmi (mp3):

Tina Robnik: “Resnično škoda, da so se začele pojavljati te napake. Na vrhu sem se počutila resnično dobro, res sem si zaupala. Nato se je naredila nenadna napaka, kjer sem se malce ustrašila, saj bi skoraj zapela količek. Nato so se napake ponovile in ni bilo prijetno. Vseeno sem se resnično borila do konca.”

Ana Bucik: “Super, jaz sem zelo vesela in zadovoljna s svojim smučanjem. Uspelo mi je to, kar sem si želela pred vikendom. To sta dva rezultata med deseterico.” 

Sergej Poljšak: “Ana ima za seboj super veleslalomski vikend. Najprej najboljši veleslalomski rezultat kariere in tudi danes v deseterici. Treba je pohvaliti vse okoli dogajanja celotni vikend. Organizacija je bila odlična, tudi sama priprava proge, čestitke organizatorjem. Tina je danes v prvem teku pokazala, da se še vedno zna zelo dobro in hitro smučati. V drugem teku je tudi začela zelo dobro. Za naslednjič si želimo, da bi v cilj prišla brez takih napak in potem bo tudi rezultat temu primeren.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K