Ana Bucik je v veleslalomu v Sestrieru prišla do novega zelo dobrega rezultata. Po zelo dobri drugi vožnji je bila 13.

Ana Bucik. Foto: Gepa

Smučarke so v Sestrieru imele izjemno težke pogoje. Proga je bila zelo nemirna. Vseeno je Ana Bucik zabeležila novo spodbudno veleslalomsko uvrstitev, ki jo navdaja z optimizmom pred jutrišnjim slalomom. Bucikova je v prvi vožnji dosegla 18. čas, za vodilno Petro Vlhovo pa je zaostala +2:22. Neja Dvornik se na težki progi ni znašla najboljše in je dosegla 47. čas.

Bucikova je v drugo smučala še boljše kot v prvo.  Z zelo dobro vožnjo je prevzela vodstvo. Dosegla je deveti čas drugega teka in napredovala za pet mest, kar je zadostovalo za končno 13. mesto.  V boju za stopničke so izjemno napet dvoboj uprizorile Petra Vlhova, Sara Hector in Marta Bassino. Na koncu je bila za 11 stotink najhitrejša Italijanka Bassino, ki je prehitela Hectorjevo. Vlhova je iz prvega mesta po prvem teku zdrsnila na tretje in zaostala +0,40 za zmagovalko. Končni zaostanek Bucikove je znašal +2,90.

Zvočni izjavi (mp3):

Ana Bucik: “Danes je bila zelo težka tekma. Zelo nemirna proga in različni pogoji na različnih zavojih. Tako ni bilo pravega užitka v smulanju, ampak se je bilo potrebno resnično boriti. V drugo mi je uspelo malo boljše kot v prvo. Top 15 pri meni niso bili stalni rezultati v veleslalomu, da sem ga dosegla na tako težkem terenu sem zelo zadovoljna. Jutri me čaka še ena tekma in upam, da mi bo tudi ta veleslalom pomgal za boljše slalomske zavoje.”

Sergej Poljšak: “To je bila ena super težka tekma svetonega pokala, predvsem zaradi izjemno zahtevnih snežnih pogojev. Proga je bila od prvih in do zadnjih številk zelo razbita, tako da so imele pnce zelo zahtevne pogoje, da bi prikazale dobro smučanje. Nekaterim je to uspelo boljše, nekaterim malo slabše. Ana je imela v prvem teku veliko več težav kot v drugem. V drugo je glede na pogoje naredila eno zelo dobro vožnjo in je prišla do zelo dobrega rezultata. Neja pa je imela preveč težav in se ni dobro spopadla s progo v prvem teku in se ni uspela kvalificirati v drugi tek. Je pa res, da je bilo za številke po 30 danes resnično zahtevno.”

 

Uradni rezultati >>>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K