Anamarija Lampič do odličnega desetega mesta med biatlonsko elito

V Oslu so se na tekmi s skupinskim startom pomerile najboljše biatlonke sveta. Mednje spada tudi Anamarija Lampič, ki je navdušila z desetim mestom.

Anamarija Lampič je športno čestitala zmagovalki. Foto: NordicFocus

Le najboljših 30 biatlonk na svetu je imelo pravico nastopa na tekmi s skupinskim startom v Oslu. Med smetano je bila tudi Anamarija Lampič, ki je še enkrat več pokazala svoje specialitete. Čeprav je morala na prvih treh strelskih postankih v šest kazenskih krogov (1,3,2), se je zbrala za zadnji nastop. Bila je ena izmed redkih biatlonk, ki je na zadnjem postanku stoje zadela vseh pet strelov. Nato je vključila svoj turbo pogon. V zadnji krog se je podala iz 19 mesta, nato pa prehitevala tekmice eno za drugo. V cilj je pritekla na fantastičnem 10. mestu, kar je njena najboljša uvrstitev na tekmah s štirimi streljanji.

Najboljše na tekmi je šlo Švicarki Leni Haecki-Gross, ki je za 17 sekund premagala najboljšo biatlonko iz svetovnega prvenstva Julio Simon. Za tretje mesto je potekal sprint med tremi tekmovalkami, dobila pa ga je Francozinja Lou Jeanmonnot.

Izjavi po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Zelo zanimiva tekma. Bilo je malenkost vetra na strelišču, pred samim startom pa je močno začelo deževati in je padalo skozi celo tekmo. Bil je veter na progi, to se mi je tudi zgodilo na drugem postanku leže. Nisem naredila korekcije in sem zgrešila tri strele. Ampak v nadaljevanju zelo dobro, sploh zadnji postanek, ko sem naredila prvo nulo stoje. Nato sem šla samo v lov in lovila vse pred seboj, tako da sem zelo zadovoljna.”

Ricco Groß: “Odlična tekma za Ano. Še enkrat 70-odstotna na strelišču. V teku ni bila le najhitrejša, ampak najhitrejša z veliko razliko do druge najhitrejše. Več kot 40 sekund razlike. Bilo je nekaj težav na drugem streljanju, ko je bil močan veter. Ana je sicer streljala lepo, imela je lepo grupo, a je vse zgrešila na štiri, ker se je veter spreminjal iz leve proti desne. Na koncu smo zadovoljni z desetim mestom, super rezultat. Žal pri moških nihče ne manjka na startni listi in Jaka ne bo mogel nastopiti.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3