Anamarija Lampič na zadnjem sprintu sezone znova med deseterico

Fantastično se je začel zaključek svetovnega pokala v biatlonu za slovensko reprezentanco. V Canmoru je Anamarija Lampič z zgolj dvema zgrešenima streloma prišla do izvrstnega devetega mesta.

Anamarija Lampič je še vedno v izjemni formi. Foto: NordicFocus

Anamarija Lampič je v Kanadi prikazala eno svojih najboljših predstav v svoji biatlonski karieri. V odličnih razmerah je imela ponovno prvi čas teka, le dvakrat pa je zavila v kazenski krog. Po eno napako je storila leže in stoje. V boju je bila za najvišja mesta, a danes so bile zelo natančne tudi tekmice, ki slovenski junakinji sezone niso pustile višje od devetega mesta. To je drugi najboljši rezultat Lampičeve v sezoni, boljša je bila le v Hochfilznu, ko je bila osma. Najboljšo slovensko biatlonko tako v Kanadi čakata še dva nastopa, sprva v soboto na zasledovanju, ko bo imela odlično izhodišče na zasledovanju, saj je danes zaostala le 38 sekund. V nedeljo še tekma najboljših na svetu. Žal so s svojimi nastopi v tej sezoni že zaključile preostale Slovenke, ki se jim danes ni uspelo prebiti na zasledovanje. Polona Klemenčič je zgrešila pet strelov (2,3) in je bila danes 80. Veliko bolje je šlo Kaji Zorč in Leni Repinc, ki pa sta bili na žalost malce prekratki na 65. in 66. mestu. Obe sta imeli enak izkupiček kot Lampičeva.

Zmago si je zagotovila Lisa Vittozzi, ki je zadela vse strele in je za dobrih pet sekund prehitela Lou Jeanmonnot iz Francije, tretja Švicarka Lena Haecki-Gross je prav tako zadela vse strele, a je bila še 3 sekunde počasnejša od Francozinje.

Zvočni izjavi (mp3):

Anamarija Lampič: “Lahko rečem, da sem zelo zadovoljna. Zame skoraj popoln nastop. Proga mi zelo ustreza, čeprav mi ni najbolj všeč. Tekaško sem zadovoljna, strelsko sem zadovoljna in komaj čakam zadnji dve tekmi. Komaj čakam, da bom lahko tekmovala.”

Ricco Groß:Zelo smo zadovoljni z devetim mestom Ane. Naredila je odlično tekmo, tudi strelsko 1,1 je odlično. To je odlično za zasledovanje v soboto, saj ima odlično pozicijo. Bomo videli. Lena in Kaja sta imeli enak strelski izkupiček kot Ana, a sta izgubili preveč časa na teku. Polona je po dveh zgrešenih strelih leže reagirala s korekcijo in zadela vse, a nato zgrešila še trikrat stoje in to je razlog za slab rezultat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3