Anamarija Lampič nadaljuje z uvrstitvami med najboljših 25

Na ženski zasledovalni tekmi v Ruhpoldingu je bila Anamarija Lampič 24., Polona Klemenčič pa 50.

Anamarija Lampič, Foto: NordicFocus

Anamarija Lampič še naprej dokazuje, da se izjemno hitro uči. Na vsakem zasledovanju nastopa bolje in vse bližje 70-odstotnemu streljanju je tudi na tekmi s štirimi streljanju. Tokrat je morala v sedem kazenskih krogov (1,1,3,2), kar je na koncu pomenilo, da je iz izhodiščnega 14. žal zdrsnila na 24. mesto, a je bila z nastopom vseeno zadovoljna. Manj razlogov za veselje je imela Polona Klemenčič, ki je tudi izgubila pet mest in je bila 50.

Zmagala je tretja iz sprinta Lisa Vittozzi, ki je v zadnjem krogu prehitela sprintersko zmagovalko Ingrid Landmark Tandrevold. Tretja je bila Juni Arnekliev, ki je do stopničk prišla s številko 11.

izjavi po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Zopet zelo dober tek in tudi zelo konkurenčne smuči. Prva streljanja sta šla super, dvakrat po ena napak, kar se mi zdi super. Nato pa se je zataknilo pri tretjem streljanju. Že ob prihodu na strelišče mi je enako kot na sprintu začelo drseti in nisem našla prave pozicije, ena noga je ves čas drsela. Po treh zgrešenih strelih sem se ponovno postavila in nato dvakrat zadela in šla ponovno v lov in nato še enkrat dvakrat mem. Kritični so bili trije streli na tretjem postanku, a 24. mestu je zame vredu. Sem zadovoljna, čeprav sem izgubila mesta.

Ricco Groß: “Veliko napak na strelišču. Za Ano vedno rečemo, da če je 70-odstotna na strelišču, lahko zadrži mesta iz sprinta in to se je dobro videlo danes. Streljala je 65-odstotno, to je en zgrešen strel preveč za ta naš mali cilj. Leže je bilo dobro, prvo stoje pa ni našla prave pozicije in zgrešila tri prve strele. Vse to je del procesa učenja.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3