Anamarija Lampič navdušila na avstrijskem državnem prvenstvu

Slovenska biatlonska reprezentanca se je v sklopu poletnih priprav udeležila tekem avstrijskega državnega prvenstva v letnem biatlonu v Obertilliachu. Navduševala je predvsem Anamarija Lampič.

Aniaariji Lampič se lahko smeji pred začetkom zime. Foto: Sloski

Tudi biatlonska zveza je enako kot slovenska organizirala tekmi v sprintu in posamični konkurenci. V sprintu je odlična slovenska biatlonka, ki je predvsem hitra na progi, morala priznati premoč najboljši Avstrijki Lisi Theresi Hauser. Lampičeva je za svetovno prvakinjo v skupinskem startu s Pokljuke leta 2021 zaostala 15 sekund. Slovenska junakinja je morala v tri kazenske kroge, severna soseda pa le v enega, a ji je Lampičeva vseeno ves čas dihala za ovratnik. Malce slabše je nastop uspel slovenski državni prvakinji v letnem biatlonu za leto 2023 Poloni Klemenčič, ki je prav tako morala v tri kazenske kroge in je v močni konkurenci zasedla 6. mesto. Ženska reprezentanca se je še bolj izkazala na individualni tekmi. Lampičeva je uprizorila nov izjemen tekaški nastop. Kljub šestim minutam pribitka je bila suvereno najboljša med vsemi. Z drugim mestom na tekmi pa se je izkazal dragulj slovenskega biatlona Lena Repinc, ki je za rojakinjo zaostala 41 sekund, imela pa je dve minuti pribitka manj. Polona Klemenčič je bil tudi tokrat šesta, žal pa je zgrešila sedem tarč v dvajsetih poizkusih.

Prav nič pa za izjemnimi rezultati ženske reprezentance ni zaostajala moška izbrana vrsta, ki ji še vedno poveljuje izkušeni Jakov Fak. Najboljši slovenski biatlonec je v sprintu suvereno predstavo pokazal že na domači Pokljuki, dobro formo pa potrdil tudi v Avstriji. Tokrat je sicer zgrešil en strel, enako kot njegovi najhujši tekmeci iz Avstrije. V izjemnem boju je to pomenilo končno tretje mesto. Premoč je moral priznati večnima tekmecema Felixu Leitnerju in Simonu Ederju . Za prvim je zaostal 21 sekund, za drugim pa zgolj sekundo. Vse večjo konkurenco pa ima Fak tudi v slovenski reprezentanci, saj je le sekundo slabše s tekmo opravil Lovro Planko na četrtem mestu. Tudi Planko je moral v en kazenski krog. Miha Dovžan je bil z dvema kazenskima krogoma šesti.

Na individualni tekmi je Fak tekmo zaključil na nehvaležnem četrtem mestu, mesto za njim je bil Dovžan in na šestem mestu Matic Repnik.

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3