Anamarija Lampič se je na tekmi dvojic odlično ogrela za odlično šesto mesto mešane štafete

V Oslu sta bili za konec tekmovalnega programa na sporedu še mešana štafeta in mešana tekma dvojic. Slovenska šampionka Anamarija Lampič je nastopila v obeh postavah, še posebno pa se je s 6. mestom izkazala skupaj v štafeti z Jakovim Fakom, Miho Dovžanom in Polono Klemenčič.

Anamarija Lampič je v ogenj poslala Miho Dovžana. Foto: NordicFocus

Tekmovanje v Oslu se je končalo z izjemnim nastopom slovenske mešane štafete. Polona Klemenčič, Anamarija Lampič, Miha Dovžan in Jakov Fak so prišli do izjemnega šestega mesta. Prve so šle v ogenj ženske in za Slovenijo Polona Klemenčič. Slovenska biatlonka je začela brezhibno na streljanju leže, stoje pa je rabila dve popravi. Na progi se je borila po svojih najboljših močeh in predala na 11. mestu. Na progo je šla nato Anamarija Lampič, ki je pred tem skupaj s Tonijem Vidmarjem že tekmovala na mešani ekipni tekmi dvojic. Slovenski dvojici ni šlo vse po načrtu, saj je zasedla 16. mesto, Lampičeva pa je morala v kar 3 kazenske kroge. Zmagala je domača dvojica Juni Arnekliev in Vetle Sjaastad Christiansen.

Lampičevo prvi nastop ni utrudil, v drugo je nastopila še veliko bolje. Znova je bila izjemno hitra na progi, tokrat pa je imela presenetljivo več težav na streljanju leže. Morala je v en kazenski krog, a z le dvema popravama stoje je Slovenijo v zahtevnih razmerah popeljala že na osmo mesto. Izjemen nastop je uspel nato Mihi Dovžanu, ki je z zgolj eno popravo leže in izjemno hitrim streljanjem Slovenijo dvignil na sedmo mesto. Sledil je še nastop Jakova Faka, ki je v vlogi pravega kapetana napredoval še za eno mesto in poskrbel za vrhunsko šesto mesto. Zmagala je štafeta Francije pred Švedsko in Norveško.

Zvočne izjave (mp3):

Anamarija Lampič: “Za menoj je zelo pester in moker dan. Prvič sem startala na mešani štafeti dvojic in je bilo zelo zanimivo, kako hitro je šlo. Zadovoljna sem s streljanjem leže, ki je bilo popolno, malo manj s stoje. Mislim, da sva se oba s Tonijem odlično odrezala, saj je bila za oba to prva takšna tekma. Z drugo štafeto pa je šlo malce slabše leže, a bolje stoje. Na progi sem bila še vedno dovolj hitra, ostalo mi je dovolj energije, predvsem za zadnji krog. Mihi sem želela predati v čim boljšem položaju in šesto mesto na koncu je odlično za nas.”

Toni Vidmar: “Prva takšna tekma zame. Priznam, da sem čutil malce več nervoze kot običajno in zato tudi kakšna poprava več, kot bi si želel.”

Jakov Fak: “Tekaško danes ni bilo slabo. Cilj je bil ujeti Čehe, saj so bili naprej preveč oddaljeni. Na prvem postanku sem zgrešil prvi strel in popravil z eno ekipo. Tekaško sem odščipnil nekaj sekund Čehu, ki je bil pred menoj in s tem naredil pritisk. Stoje mi je uspel dober nastop, prehitel Čeha in mesto ohranil do konca. Lahko smo zadovoljni in gremo veselo na naslednje tekme preko luže.”

Miha Dovžan: “Ves čas sem tekel sam, a sem našel dober ritem in nato super streljal. Stoje nisem imel nobenih težav, le leže manjša napaka,  ki pa sem jo popravil.”

Polona Klemenčič: “Zadovoljna sem z današnjo tekmo. V prvem krogu sem poskušala ostati z ostalimi puncami. Uspela sem zadeti vse tarče in poskušala držati stik. Stoje sem imela zmrznjene prste, a nato hitro popravila dve napaki. Tekaško sem poskušala Ani predati čim bližje. Mislim da mi je uspel dober nastop in sem zelo zadovoljna s končnim šestim mestom.

Ricco Groß: “S šestim mestom mešane štafete smo lahko zelo zadovoljni. Odličen nastop vseh tekmovalcev in bili smo najboljša mala nacija, kar je uspeh za nas.”

Uradni rezultati, štafeta dvojic >>

Uradni rezultati, mešana štafeta >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3