Anamarija Lampič v Falunu z rezultatom sezone potrdila skupno drugo mesto

Na finalnem sprintu olimpijske sezone 2021/22 je Anamarija Lampič v Falunu prikazala izjemno predstavo in osvojila 2. mesto.

Anamarija Lampič je tretjič zapored končala med tremi najboljšimi v sprinterskem seštevku svetovnega pokala © GEPA

V izločilnih bojih 9. in hkrati finalnega sprinta sezone v švedskem Falunu je Anamarija Lampič znova nastopila v izločilnih bojih, potem ko je v kvalifikacijah imela 6. čas med vsemi tekmovalkami. Žal je v kvalifikacijah izpadel edini Slovenec na štartu, Vili Črv.

Anamarija Lampič je na zahtevni progi v Falunu v tretji četrtfinalni skupini od začetka do konca tekla na čelu šesterice, njena zmaga prakično ni bila vprašljiva niti v enem trenutku. Na koncu je zmagala pred Švicarko Nadine Fähndrich, s katero sta se prebili v polfinale.

Tretji tek dneva je drugi najboljši sprinterki sezone prinesel boj s prepričljivo zmagovalko kvalifikacij v Falunu, Jonno Sundling, njeno rojakinjo Johanno Hägström, Finkama Johanno Matintalo in Kerttu Niskanen ter Norvežanko Anno Svendsen. Lampičeva je z novo vrhunsko predstavo navdušila tudi v polfinalu. Premočna je bila sicer izjemna Sundlingova, a Lampičeva je zelo zanesljivo tekla na drugem mestu, v cilju je imela dobri dve sekundi prednosti pred Finko Johanno Matintalo in osmi tek v velikem finalu je bil tu.

Poleg Sundlingove in Lampičeve so v finalu Faluna tekle še Švedinja Maja Dahlqvist, zmagovalka svetovnega pokala v sprintu, Američanka Julia Kern, Norvežanka Maiken Caspersen Falla in Švicarka Fähndrichova. Takoj sta pospešili Sundlingova in Lampičeva, ki sta si že v prvih nekaj sto metrih pritekli lepo prednost pred konkurentkami, nato pa je na težki progi spomladanskega snega Švedinja odšla naprej, Lampičeva pa je brez težav pritekla do rezultata sezone na 2. mestu. Tretje mesto je osvojila Dahlqvistova, ki je s tem potrdila skupno zmago v sprinterskem seštevku, Lampičeva pa je končala na 2. mestu.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič (MP3): “Z današnjim dnem sem res zadovoljna, končno sem bila druga, glede na to, da sem bila letos vseskozi tretja. Ogromno mi pomeni drugo mesto. Imeli smo super smuči, super oprijem. Res smo super ekipa! Zadovoljna sem tudi s skupnim drugim mestom. Že tretje leto zapored sem v med najboljšo trojico. Sem dokaz, da se da, a je težko konkurirati najboljšim. To je bonus, da smo še bolj veseli, ko osvojimo stopničke.”

Jutri bosta v Falunu na sporedu preizkušnji na razdalji v prostem koraku, nedeljski finalni dan sezone pa prinaša obračune mešanih štafet in mešanih parov.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK