Anamarija Lampič v Lahtiju odlična peta

Na prvem poolimpijskem sprintu svetovnega pokala v finskem Lahtiju je Anamarija Lampič znova tekla v velikem finalu, kjer je osvojila 5. mesto.

Anamarija Lampič © GEPA

Anamarija Lampič se je kot edina Slovenka na startu prvega poolimpijskega sprinta brez težav prebila skozi kvalifikacije v izločilne boje. S 13. mestom je izbrala četrto četrtfinalno skupino, kjer je bila najhitrejša med vsemi. Zmagala je pred Nemko Coletto Rydzek, izpadla je denimo Američanka, sicer peta v kvalifikacijah, Rosie Brennan.

Od omenjeni Nemki se je Lampičeva za finalno vstopnico borila še z Američankama Jessie Diggins in Julio Kern ter Švedinjama Johanno Hagström in Anna Dyvik. Lampičeva je znova prikazala odličen tek, tudi taktično, a odločali so zadnji metri. V fotofinišu je Lampičeva ugnala Digginsovo in Hagströmovo, Kernova je bila četrta, več sta zaostali Dyvikova in Rydzekova, kar je pomenilo, da je naša šampionka znova v velikem finalu!

V finalu sprinta v Lahtiju se je Anamarija Lampič pomerila s Švedinjami Joanno Sundling, Emmo Ribom in Majo Dahlqvist, Rusinjo Natalijo Neprjajevo in Američanko Digginsovo. V finalnem teku je moč pokazala olimpijska prvakinja Sundlingova, ki je hitro pobegnila tekmicam do nove zmage v tej sezoni s finalnim časom 3:12,8. Na drugem mestu je končala Ribomova z zaostankom 3,3 sekund, tretja pa je bila letos v svetovnem pokalu še neporažena Maja Dahlqvist. Četrta je bila na koncu Digginsova, na petem mestu pa je končala Anamarija Lampič, torej tik pred Rusinjo Neprjajevo.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič (MP3): “Glede na to, kaj se je po olimpijskih igrah vse dogajalo… po igrah, od kar smo prišli, imam utrujeno telo, zdi se mi, da imam dovolj te višine. Zdi se mi, da danes nisem bila tista prava, a očitno forma še kar drži, sem na dobri poti. Res sem zelo zadovoljna danes. V finalu sem šla na vse ali nič. Želela sem držati Jonno, nič nisem imela za izgubiti. Mislim, da sem zraven. Vlekla sem skupinico za mano, a so me pred zadnjim klancem pojedle, prišle so iz ozadja. A nič zato, mislim, da sem bila danes tista prava jaz in to me najbolj veseli.”

Jutri bosta v Lahtiju na sporedu preizkušnji na razdalji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK