Anamariji Lampič točke tudi ob 50-odstotnem streljanju

Slovenske biatlonke na zasledovanju v Hochfilznu na strelišču niso imele svojega dne. Vseeno je Anamarija Lampič z novim izvrstnim tekom prišla do točk svetovnega pokala.

Anamarija Lampič in Polona Klemenčič nista imeli svojega dne na strelišču. Foto: NordicFocus

Anamarija Lampič je v zadnjih dneh staknila prehlad, tako da so se v slovenskem taboru odločali, če najboljša slovenska biatlonka na zasledovalni tekmi sploh nastopi. Tokrat odličnega izhodišča ni želela zapraviti in se je podala na start, kjer je pričakovala predvsem soliden strelski nastop. Žal pa se ni izšlo, saj je morala že na prvem postanku leže v tri kazenske kroge. Sledila je ena napaka in nato še dvakrat po tri na obeh postankih stoječ. Skupno 10 zgrešenih strelov, a je vseeno “letela” na progi. Znova daleč najhitrejša je na koncu na 33. mestu ubranila nekaj točk svetovnega pokala. Na strelišču ni šlo niti Poloni Klemenčič, ki je tudi morala v kar šest kazenskih krogov (1,2,2,1). Na 51. mestu je ostala brez točk. Soliden nastop pa je uspel Leni Repinc, ki je napredovala, žal pa tudi zgrešila dva strela (0,0,1,1), kar je zadoščalo za končno 48. mesto.

Do zmage je prišla druga iz sprinta Elvira Öberg, ki je naredila le eno napako na strelišču. Z enakim strelskim izkupičkom je bila druga Švicarka Lena Haecki-Gross, tertja pa je bila zmagovalka sprinta Ingrid Landmark Tandrevold iz Norveške.

Zvočna izjava (mp3)

Anamarija Lampič: “Strelsko sem danes res razočarana. Resnično sem imela cilj, da bom veliko bolj pozorna na strelišču, kar sem tudi bila, a resnično ni bil moj dan. Na progi si nisem mislila, da bom lahko tako hitro tekla. Nekako sem našla energijo, čeprav imam zabasan nos. Bili smo velo v dilemi, če sploh startam ali ne. Odločili smo se za nastop in da naj poskusim narediti največ, kar se da na strelišču. Bilo pa je ravno obratno. Maksimum na progi in slabo na strelišču. Sem resnično razočarana. Upam, da gre le za prehlad in bo forma ostala takšna kot je in da bomo jutri boljše nastople kot danes.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3