Anamarijo Lampič čaka krst v svetovnem pokalu

Po uspešnem začetku v Kontiolahtiju, se svetovni pokal v biatlonu ta konec tedna nadaljuje v Hochfilznu. Slovenska ekipa bo v Avstriji okrepljena, saj se bosta ekipi iz uvoda pridružili še Lena Repinc in novinka v biatlonski karavani Anamarija Lampič.

Anamarija Lampič se je odlično znašla na tekmah IBU pokala. Foto: Jaša Zidar

V Hochfilznu bodo biatlonci tekmovali v sprintu in zasledovanju, na sporedu pa bosta tudi ženska in moška štafeta. Slovenske barve bodo, enako kot v Kontiolahtiju, zastopali Jakov Fak, Rok Tršan, Miha Dovžan, Lovro Planko, Alex Cisar, Toni Vidmar, Živa Klemenčič in Polona Klemenčič. Predvsem v luči nastopa na ženski štafeti in po potrditvi dobre forme na tekmah IBU pokala v Idre Fjällu pa sta se ekipi pridrzužile še mlada Lena Repinc in Anamarija Lampič, ki bo tako debitirala še na tekmah svetonega pokala v biatlonu.

Zvočna izjava (mp3):

Anamarija Lampič: “Glede na to, da sem dobro tekmovala na zadnjih tekmah, so se trenerji odločili, da nastopim na svetovnem pokalu v Hochfilznu. Zelo sem vesela, a še vedno nimam nobenih pričakovanj. Še vedno se učim in tudi ta konec tedna si želim čim več naučiti še iz svetovnega pokala. Sigurno mi manjka še veliko, veliko izkušenj in tekem, da bom res suverena. Tukaj sem zato, da se čim več naučim. Imam super sotekmovalke in sotekmovalce. Komaj čakam.”

Deli novico

Petrol-BIA
Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.F. PREUSS200
2.L. JEANMONNOT197
3.V. VOIGT165
35.A. LAMPIC29
48.L. REPINC7
1.S. SAMUELSSON236
2.T. BOE230
3.P. NAWRATH184
27.A. VIDMAR54
34.J. FAK37
36.L. PLANKO30
45.M. DOVZAN12