Anja Mandeljc do zadnjih slovenskih točk v sezoni

Sezona svetovnega pokala v Lahtiju se je zaključila s tekom na 20 km v klasičnem koraku s skupinskim štartom. Od slovenske trojice, ki je nastopila, je točke na 41. mestu osvojila Anja Mandeljc.

Anja Mandeljc © SloSki

Žensko tekmo je dobila Norvežanka Anne Kjersti Kalvaa, ki je v ciljnem sprintu ugnala Švedinjo Jonno Sundling in Nemko Katharino Hennig. Edina Slovenka na štartu, Anja Mandeljc, je z enakomernim tempom zasedla 41. mesto na koncu z zaostankom 3:43,7 za zmagovalko. 

V skupni razvrstitvi tekem na razdalji je Anja Mandeljc osvojila 48. mesto, potem ko do točk ni prišla samo na šestih tekmah sezone.

Moško preizkušnjo na enaki razdalji je dobil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, 5,4 sekund je zaostal njegov rojak Paal Golberg, 6 sekund pa mladi Šved William Poromaa. Miha Šimenc je na 55. mestu točke zamudil za slabe pol minute s končnim zaostankom 3:41,6, Miha Ličef pa je zasedel 62. mesto z zaostankom 4:31,0 za Klaebom.

Kot najboljši Slovenec v skupnem seštevku svetovnega pokala je Miha Šimenc sezono sklenil na 73. mestu, točke je osvojil na enajstih tekmah letošnje sezone.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK