Anja Mandeljc z novim rezultatom med trideseterico

Svetovni pokal se po tekmah v Italiji ta konec tedna nadaljuje v francoskem Les Roussesu, kjer bodo na sporedu tri tekme v posamični konkurenci, prvi dve sta že končani. Karavana se je pomerila na razdalji v prostem koraku s posamičnim štartom na 10 km.

Anja Mandeljc © GEPA

Prve so z 10 km preizkušnjo na francosko-švicarski meji opravila dekleta, zmagala pa je Švedinja Ebba Andersson, 13,4 sekund je zaostala domačinka Delphine Claudel, 20,5 sekund pa na tretjem mestu Američanka Jessie Diggins. Boljša od naše dvojice je bila tokrat Anja Mandeljc, ki je z zaostankom 1:53,3 končala na 30. mestu v konkurenci vsega 38 tekmovalk. Eva Urevc je tekmo vzela kot dober trening in je z zaostankom dobrih treh minut in pol končala na 37. mestu.

Moško preizkušnjo je dobil Norvežan Harald Oestberg, Miha Ličef je na 55. mestu z zaostankom 1:51,5 ostal brez točk svetovnega pokala, Miha Šimenc pa po prehodnem dogovoru ni nastopil, saj vse moči usmerja v jutrišnjo preizkušnjo.

Jutri bo na sporedu sprint v klasičnem koraku.

Izjava po tekmi

Anja Mandeljc (MP3): “S 30. mestom moram biti zadovoljna, biti med trideset ni kar tako. Sicer sem si želela malenkost več, a vseeno mislim, da je to dober začetek, povratek nazaj po Touru. Veliko je bilo vmes treninga, tako da mislim, da najbolj spočita nisem bila. Bil pa je to na koncu kar zelo optimalen nastop.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK