Ano Bucik na devetem mestu malenkosti ločile od medalje

Ana Bucik je v Meribelu na svetovnem prvenstvu na slalomu prišla do devetega mesta. Neja Dvornik je bila 21., Anja Oplotnik pa 34. Veliko presenečenje je pripravila Laurance St-Germain.

 

Ana Bucik je napadala vrhunsko uvrstitev. Foto: Gepa

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je novo vrhunsko slovensko uvrstitev napadala Ana Bucik. Primorka je s številko dve odlično odpeljala prvo vožnjo. Ob prihodu v cilj je sicer zaostala +1,23, a pred njo je nastopila le Mikaela Shiffrin. Ob vožnji brez napak se je hitro vidilo, da je Bucikovo dobro opravila s prvo progo in je na koncu držala visoko peto mesto, z majhnim zaostankom za tretjim mestom. Shiffrinovi se je približala zgolj Wendy Holdener iz Švice. Odlično je s prvim tekom opravila tudi NEja Dvornik, ki si je z zaostankom +1,89 priborila 16. izhodišče. Nastopili sta še Anja Oplotnik in Nika Tomšič.  Oplotnikova je dosegla 45. čas prve vožnje, Tomšičeva pa 47. Nika Tomšič v drugi vožnji zaradi posledic bolezni, ki jo je utrpela ponoči, ni nastopila.

Neja Dvornik je v drugi vožnji želela uprizoriti popolni napad, a ji ta ni uspel v celoti. Ko ob prihodu v cilj ni prevzela vodstva, je skomignila z rameni in odkimala z glavo. Na koncu je zasedla 21. mesto. Ana Bucik se je pogumno lotila druge proge, dobro je smučala v zgornji strmini. Ob prehodu v ravninski del se ji je prikradla manjša napaka, ki pa se je izkazala za ključno. Izgubila je hitrost in na žalost tudi nekaj mest. Na tekmi majhnih razlik je bila na koncu deveta, pol sekunde od medalje. Anja Oplotnik je na koncu zasedla 34. mesto.

Veliko presenečenje je z izjemnim napadom iz tretjega mesta po prvi vožnji pripravila Kanadčanka Laurance St-Germain, ki je prišla do naslova svetovne prvakinje. Uspelo ji je premagati tudi veliko Mikaelo Shiffrin. Tretja je bila Nemka Lena Dürr.

Izjave po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Danes sem zadovoljna s pristopom, s tem da sem napadala. Žal mi je napake pri prihodu v ravnino, ko sem imela namen malce bolj spustiti, a sem ostala zadaj in bila malo pozna. Izgubila sem nekaj hitrosti in to se je sigurno poznalo do cilja. Vedela sem, da je bila tam ta napaka in mi je bilo tega žal. Nimam si kaj očitati. Borila sem se in dala vse od sebe, tista napaka pa me je verjetno stala še kaj več. 

Neja Dvornik: “Ne vem točno kaj se je dogajalo, ne najdem besed. Poskušala sem prikazati svojo najboljšo vožnjo v tem trenutku, a mi ni uspelo. Morda sem v želji po napredku šla preko meje.”

Anja Oplotnik: “Poskušala sem s čim višjim tempom skozi celotno progo, saj je bila postavitev tudi taka. Naredila sem napako, ki me je stala nekaj časa, a sem zadovoljna s svojim nastopom.”

Sergej Poljšak:” Ana je imela odlično izhodišče po prvem teku. Nato pa v tako zgoščeni konkurenci, kot je trenutno na svetovnem prvenstvu, vsaka manjša napaka ogromno stane. Tako da je napaka, ki jo je Ana naredila pred ravninskim delom, stala danes še bistveno boljše uvrstitve. Vseeno pa je deveto mesto lep rezultat, ki je v okviru njenih letošnjih rezultatov in tekmo lahko ocenim kot pozitivno. Neja se je drugega teka lotila preveč ležerno. Glede na postavitev je smučala preveč okroglo in to je glavni vzrok za slabšo uvrstitev na koncu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K