Anže Lanišek do tretjih zaporednih stopničk, znova zaostal le za Geigerjem

Tudi drugo tekmo svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu je dobil domačin Karl Geiger pred Anžetom Laniškom, med deseterico znova še dva Slovenca.

Četrte zaporedne stopničke v svetovnem pokalu za Anžeta Laniška © SloSki

Po prvi seriji druge tekme smučarskih skakalcev v nemškem Titisee-Neustadtu je bil najboljši Slovenec znova Anže Lanišek, ki je s 132.5 metri in 130,5 točkami zasedal visoko 5. mesto. Takoj za njim je bil z enako daljavo in s 127,3 točkami Lovro Kos, Cene Prevc je bil deseti, skočil je 129 metrov in zbral 123,4 točk. Timi Zajc je zasedal 13. mesto s 129.5 metri in 121,8 točkami, Peter Prevc je bil s 126 metri in 117,5 točkami na 17. mestu, Žiga Jelar pa je do novih točk skočil s 122 metri in 113,0 točkami na 23. mestu. 

Po prvi seriji je vodil Japonec Rjoju Kobajaši s 135 metri in 135,3 točkami pred domačinom Markusom Eisenbichlerjem, ki je ob enaki daljavi zbral 133,0 točk, tretji je bil Avstrijec Jan Hörl s 133.5 metri in 131,9 točkami, pred Laniškom je bil še vodilni v skupnem seštevku, Karl Geiger s 131 metri in 131,6 točkami.

Žal zaradi tehničnih težav v finalni seriji ni nastopil Jelar, ki je tako končal na 30. mestu. Odličen skok je v finalu uspel Petru, odneslo ga je kar do 140 metrov, 256,1 točk pa ga je popeljalo vse do 8. mesta na današnji tekmi. Kar nekaj časa je bil na prvem mestu v finalu tudi Zajc s 137 metri in 260,1 točkami, kar je zadostovalo za odlično 6. mesto danes. Žal se finalni skok ni najbolj posrečil Cenetu, ki je pristal pri 128 metrih, 243,4 točk pa ga je potisnilo na končno 17. mesto.

V igri desetink je Kos s 132.5 metri in 252,6 točkami padel na končno 12. mesto, a denimo le slabih pet točk za sedmim Granerudom. Lanišek je na finalni skok moral malce čakati, znižali so tudi zaletno mesto, a vse to ga ni oviralo, da ne bi poletel kar 143 metrov! Z 280,5 točkami je za več kot 20 točk prehitel Zajca, ki je takrat še vedno vodil. Že takoj za njim je ugoden veter izkoristil tudi Geiger, ki je z nižjega zaletišča prav tako skočil 143 metrov in je zbral 282,7 točk. Hörl je nato pristal pri 130 metrih in je zaostal za Laniškom, tretje zaporedne posamične stopničke pa je Lanišku omogočil Eisenbichler s 134.5 metri in 275,3 točkami. Še enkrat več je v finalu popustil Kobajaši, 131.5 metrov in 269,9 točk pa je pomenilo četrto mesto na današnji tekmi, za Geigerjem, Laniškom in Eisenbichlerjem – takšen vrstni red je bil na prvih treh mestih že včeraj.

Izjave po tekmi

Anže Lanišek

Lep vikend. Morda prva serija danes ni bila ravno najboljša, preveč na silo. V finalni sem pokazal, da znam skočiti daleč, da znam skočiti zelo dobro. Zelo sem užival v tej daljavi.

Timi Zajc

Zelo sem vesel 6. mesta. Cel vikend sem imel veliko težav, danes pa se je dobro poklopilo in lahko grem nasmejan naprej.

Peter Prevc

Predvsem finalni skok je bil super. Do finalnega skoka pa sem se malce lovil, nisem našel najboljšega zaupanja v skoke. Na koncu mi je le uspelo dobro “pregrizniti” skakalnico. Žal, malo pozno.

Lovro Kos

Prvi skok je bil res zelo vrhunski. V finalu sem naredil malo napake v drugem delu leta, kar me je stalo še boljše uvrstitve. Še vedno pa sem z 12. mestom zadovoljen.

Robert Hrgota, glavni trener

Za nami je super vikend, super nedelja. Res odlični skoki v finalni seriji. Včeraj smo v finalu izgubili, danes pa smo napredovali, fantje so naredili svoje skoke. Pokazali smo, da res dobro funkcioniramo, morda le z manjšimi napakami. Res imamo zelo močno ekipo. Škoda mi je Žige, ki je danes imel res smolo z opremo. Imamo pa šest fantov, ki so res močni, dobro delujejo in nadaljujemo v Willingenu.

Prihodnji konec tedna se bo svetovni pokal nadaljeval v Willingenu, kjer bodo na sporedu zadnje tekme pred olimpijskimi igrami v Pekingu.

Deli novico