Anže Lanišek in Ema Klinec v Kranju postala državna prvaka

Na poletnem državnem prvenstvu v Kranju sta zmagala Anže Lanišek (SSK Mengeš) in Ema Klinec (SSK Žiri), na tekmi mešanih ekip je zmagala SSK Ilirija.

Najboljši v konkurenci skakalcev © SloSki

V pravem jesenskem vremenu je v Kranju Anže Lanišek (SSK Mengeš) ubranil naslov poletnega državnega prvaka iz lanske sezone. Tretji poletni naslov je osvojil s 102 in 104.5 metri ter 261,5 točkami, srebro je osvojil član SSK Ilirija, Lovro Kos s 101.5 in 104.5 metri ter 260,6 točkami, do brona pa je po sedmem mestu v prvi seriji v finalu skočil Peter Prevc (SK Triglav Kranj) z 92.5 in 101 metrom ter 234,6 točkami.

Tik pod zmagovalnim odrom je končal Cene Prevc (SK Triglav Kranj), tretji po prvi seriji s 97 in 95 metri ter 227,9 točkami, peti je bil član SSK Velenje, Patrik Vitez s 96.5 in 94 metri ter 225,7 točkami, šesti pa Tilen Bartol (SSK Sam Ihan) s 95.5 in 89.5 metri ter 215,8 točkami. Do desetega mesta so se zvrstili Matija Vidic (SSK Ilirija) in Žak Mogel (SSK Ljubno BTC), ki sta si razdelila 7. mesto, deveti je bil Rok Masle (SSK Irlija), deseti pa Domen Prevc (SK Triglav Kranj). Timija Zajca ni bilo na štartu, Žiga Jelar je manjkal zaradi poškodbe gležnja.

Najboljše med članicami © SloSki

Ema Klinec v finalu ugnala Uršo Bogataj

V konkurenci skakalk je po prvi seriji kazalo na zmago olimpijske prvakinje Urše Bogataj (SSK Iilirija), ki je z dveh zaletnih mest nižje od konkurentk skočila 104.5 metrov in je imela 6,7 točk prednosti pred Emo Klinec (SSK Žiri), ki je pristala pri 106 metrih, tretja je bila Nika Prevc (SK Triglav Kranj) s 103 metri in 13,1 točkami zaostanka za Bogatajevo. V finalni seriji je Prevčeva bron ubranila s 100.5 metri in z 233,8 točkami. Klinčeva in Bogatajeva sta tokrat skakali z istega zaletišča, Klinčeva je pristala pri 101 metru, Bogatajeva pa pri 97.5 metrih in državnega naslova se je z 251,5 točkami veselila Žirovka pred branilko naslova Bogatajevo, ki je zbrala 249,9 točk. Nika Križnar zaradi poškodbe gležnja ni skakala.

Najboljši v konkurenci mešanih ekip © SloSki

Ekipni naslov v Ljubljano

Na tekmi mešanih parov je zmagala ekipa SSK Ilirija 2 v postavi Ema Volavšek, Rok Masle, Urša Bogataj in Lovro Kos. Druga je bila ekipa SSK Žiri v postavi Jerica Jesenko, Marcel Stržinar, Ema Klinec in Rok Oblak, bron pa je ostal doma pri ekipi SK Triglav Kranj v postavi Silva Verbič, Domen Prevc, Cene Prevc in Peter Prevc.

Izjavi po tekmi:

Anže Lanišek: “Osvojiti naslov državnega prvaka je čast, tega sem zelo vesel. To je potrditev, da delamo v pravo smer in da smo na pravi poti za zimo, kar pa nas tudi najbolj zanima.”

Ema Klinec: “V zadnjem času sem kazala res dober nivo skokov, a še vedno nisem pričakovala naslova. Skakala sem lepo, prvi skok je bil še lepši. Zdi se mi, da če bi bilo zaletno mesto še nižje, bi lahko skočila še dlje. Veselim se nadaljnega dela.”

Uradni rezultati >>

Deli novico