Anže Lanišek prejemnik Bloudkove nagrade

Najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade, so bila danes za leto 2023 podeljena na Brdu pri Kranju, med prejemniki pa je bil tudi Anže Lanišek za vrhunski mednarodni športni dosežek.

Anže Lanišek, foto: BoBo

Poleg Anžeta Laniška so Bloudkove nagrade za življenjsko delo v športu prejeli Janez Penca, Vojko Orel in Franc Ekar. Poleg štirih nagrad je odbor podelil tudi deset plaket, ki so jih dobili za življenjsko delo v športu Franc Hočevar, Matjaž Jemec, Zdenko Mikulin, Danilo Vladimir Sergaš, za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa organizacijski odbor maratona treh src ter Zvone Dežnak, Edvard Hafner, Samo Masleša in Janez Slatinšek, za pomemben tekmovalni dosežek pa Vita Lukan.

Na 59. podelitvi, ki je bila na Brdu pri Kranju, sta navzoče pozdravila predsednica republike Nataša Pirc Musar in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Poročilo je podal predsednika odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj, vrhunski alpinist Viktor Grošelj. Do razpisnega roka je na odbor za podelitev letošnjih nagrad in priznanj prispelo 60 vlog za 50 nominirancev.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Deli novico