AP: 15-letna Teja Pavec dvakrat na drugem mestu

V Seefeldu so se za zimske točke alpskega pokala merili mladi kombinatorci in kombinatorke. Odlična je bila mlada, 15-letna Teja Pavec, ki je dvakrat končala na zmagovalnem odru.

Teja Pavec na 2. mestu © NordicCombinedNews

V konkurenci mladincev je bil na prvi tekmi najboljši domačin Paul Walcher, član SSK Ilirije, Matic Garbajs je zasedel 9. mesto, potem ko je bil po skokih odličen drugi. Matic Hladnik, član NSK Tržič FMG je končal na 22. mestu, točke pa so ujeli še Urban Zajec na 26. mestu, Matija Zelnik, oba SK Triglav Kranj na 28. mestu in Uroš Vrbek, SSK Šmartno na Pohorju, na 30. mestu. Tudi drugo tekmo je zanesljivo dobil Walcher, Garbajs je po 3. mestu po skokih zasedel končno 16. mesto, Zajec je bil 25., Hladnik pa je končal na 27. mestu.

Veliko veselja pa so prinesle naše mlade kombinatorke. 15-letna Teja Pavec iz SK Triglav Kranj je na sobotni tekmi zaostala le za tri leta starejšo Nemko, Cindy Haasch, najboljšo že po skokih, Pavčeva pa je v teku ostala na drugem mestu. Brina Sušnik, prav tako SK Triglav Kranj, je zasedla 8. mesto, Zala Mihelčič iz SSK Sam Ihan je bila deseta. Tudi na drugi tekmi enak razplet na vrhu, le da je Pavčeva vodila po skokih, na koncu pa jo je ugnala Haaschova, Mihelčičeva je zasedla 11. mesto, Sušnikova pa je bila na 16. mestu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO