AP: Ajda Košnjek do prvih zmag v Nemčiji

Nemški Bischofsgrün je v enem dnevu gostil dve tekmi alpskega pokala za smučarke skakalke, blestela je Tržičanka Ajda Košnjek z dvema zmagama.

Zmagovalka Ajda Košnjek in slovenska delegacija na mestih od tri do pet © SloSki

V Bischofsgrünu je tekmovanje malce prikrojil veter, saj je bila včerajšnja tekma prestavljena na danes, kar je torej prineslo dvojni program v enem dnevu. Prvo tekmo z dvema serijama je premierno dobila 14-letna Ajda Košnjek, ki je dvakrat skočila 69.5 metrov in zbrala 239,1 točk. Druga je bila Francozinja Lilou Zepchi z 228,3 točkami, tretja pa še ena članica NSK Tržič FMG, Taja Bodlaj z 223,2 točkami. Takoj za njo sta končali še dve Slovenki, Jerica Jesenko na 4. in Nika Krašovic na 5. mestu, Jerca Bečan je bila 7., Tinkara Komar 9., Maja Kovačič 10., točke so osvojile tudi Urša Vidmar na 17., Taja Košir na 18., Eva Celec na 22. in Katarina Pirnovar na 25. mestu.

Drugo tekmo z le eno serijo je prav tako dobila Košnjekova z 68 metri, druga je bila z meter krajšim skokom znova Francozinja Zepchijeva, tretja pa premierno na zmagovalnem odru Kovačičeva s 65.5 metri. Četrto mesto je zasedla Krašovičeva, Jesenkova je bila 6., tik pred Bečanovo, Bodlajeva je bila tokrat deveta, Vidmarjeva je zasedla 13. mesto, Koširjeva je bila 17., Komarjeva 18., sledili sta Pirnovarjeva in Celčeva na 20. mestu.

Uradni rezultati >>

Deli novico