AP: Katarina Pirnovar do prvenca v Oberhofu, Sloveniji zmaga v pokalu narodov

V Oberhofu je potekal finale sezone alpskega pokala, prav na zadnji tekmi sezone pa so naše mlade skakalke uprizorile trojno zmago, podobno kot njihove starejše kolegice lani na zaključku svetovnega pokala. Prvič v karieri je zmagala Katarina Pirnovar. Maksim Bartolj je dvakrat končal na četrtem mestu.

Zmagovalci v pokalu narodov © SloSki

Na prvi tekmi skakalcev je zmagal Avstrijec Stephan Embacher pred rojakom Louisom Obersteinerjem in Švicarjem Jurijem Kesselijem, Maksim Bartolj je zasedel 4. mesto tik pred Anejem Razpotnikom. Taj Ekart je bil deseti, Enej Faletič 14., Ožbe Zupan 18., Nik Gostiša Lah 19., Luka Filip je zasedel 21. mesto, Jaka Drinovec 22., Miha Sinčič pa je končal na 26. mestu.

Na drugi tekmi mladincev je zmagal Obersteiner pred Embacherjem in Kesselijem, Bartolj je bil znova četrti, Ekart šesti, Drinovec 8., Faletič 10., Razpotnik 14., Zupan 15., Gostiša Lah 23., Sinčič 28, točko pa je ujel še Nik Heberle na 30. mestu. 

Na prvi tekmi skakalk je bila najboljša Čehinja Anezka Indračkova pred našo Tinkaro Komar in Francozinjo Lilou Zepchi. Taja Bodlaj je zasedla 4. mesto, Katarina Pirnovar je bila 7., Lara Logar osma, Urša Vidmar 11., Jerica Jesenko je bila 12., Nika Vetrih 14., Nika Krašovic dve mesti za njo, Taja Košir pa je zasedla 21. mesto.

Na finalni tekmi sezone z le eno serijo je prvič vso konkurenco ugnala Pirnovar, družbo na zmagovalnem odru pa sta ji delali Bodlaj na drugem in Komar na tretjem mestu. Jesenko je bila 8., Vidmar 10., Logar 11., Košir 18., Vetrih 20., Krašovic pa je zasedla 24. mesto.

Najboljše na zadnji tekmi sezone © SloSki

V skupni razvrstitvi je Bodlaj zasedla 2. mesto, Komar tretje, v seštevku pokala narodov tako mladincev kot mladink pa je Slovenija zasedla 1. mesto!

Uradni rezultati >>

Deli novico