AP: Maksim Bartolj pred finalom ostaja v rumeni majici

Predzadnje prizorišče tekel alpskega pokala bi moral biti nemški Oberhof, a je organizacijo prevzel avstrijski Eisenerz, kjer so naši mladi upi znova nanizali odlične rezultate. Maksim Bartolj ostaja vodilni pred finalom sezone v Kranju.

Taja Bodlaj © SloSki

Na prvi tekmi mladincev je zmagal domačin Stephan Embacher pred rojakoma Julijanom Smidom in Simonom Steinbergerjem, Maksim Bartolj je po drugem mestu po prvem skoku na koncu zasedel 4. mesto z le točko zaostanka za stopničkami. Ožbe Zupan je bil osmi, Gorazd Završnik in Taj Ekart sta končala na 12. in 13. mestu, Luka Filip je bil 19., točke sta dobila še Urban Šimnic na 21. in Miha Sinčič na 28. mestu. Na nedeljski tekmi je zmagal Johannes Poelz pred rojakoma Smidom in Jonasom Schusterjem, Bartolj je znova končal tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu, tokrat 2,6 točki za stopničkami. Zupan je zasedel 6. mesto, Ekart je bil osmi, Završnik 12., Filip 22., Sinčič 24., Jaka Drinovec pa je končal na 29. mestu.

V skupni razvrstitvi ima Bartolj pred zadnjima tekmama štiri točke prednosti pred Louisom Obersteinerjem.

Prvo tekmo deklet je prepričljivo dobila Čehinja Klara Ulrichova pred Švicarko SIno Arnet in domačinko Julio Muehlbacher. Taja Bodlaj je s petim rezultatom finala končala na 5. mestu, sledili sta ji Katarina Pirnovar in Tinkara Komar. Jerica Jesenko je bila 14., Ajda Košnjek 16., Nika Vetrih 19., Lara Logar mesto za njo, Taja Košir je bila 24., Urša Vidmar 26., točki pa je ujela še Nika Krašovic na 29. mestu. Drugo tekmo je dobila Švicarka Arnet pred Muehlbacher, tretja je bila Čehinja Anezka Indračkova. Bodlaj je končala na šestem mestu, Komar je bila osma, Košnjek 12., Jesenko 14., sledili sta ji Pirnovar in Vetrih, Logar je točke ujela na 23. mestu, Krašovic je bila 25., Košir 26., Vidmar pa je osvojila točko na 30. mestu. V skupnem seštevku je Bodlaj druga za Francozinjo Lilou Zepchi.

Finale alpskega pokala bo februarja gostil Kranj.

Uradni rezultati >>

Deli novico