AP: Teja Pavec skupna zmagovalka, Tia Malovrh na 3. mestu

Spomladanski Oberhof je pod streho spravil zaključek tekem alpskega pokala v nordijski kombinaciji. Z doskokom na plastiko in tekom v tunelu je od Slovenk najbolje opravila Tia Malovrh, skupno zmago je brez težav potrdila Teja Pavec. Med mladinci se je z 9. mestom izkazal Anže Brecl.

Skupni seštevek alpskega pokala 2023/24 – dekleta, foto: SloSki

Prvo tekmo kombinatork je na ledeni smučini z doskokom na plastiko in tekom na snegu v tunelu dobila domačinka Anne Haeckl, ki je v ciljnem sprintu ugnala Tio Malovrh, sicer tretjo po skokih, tretja pa je bila na koncu Italijanka Giada Delugan. Teja Pavec je na 5. mestu zaostala 40 sekund, Brina Sušnik je zasedla 24. mesto. Na finalni tekmi sezone sta se za zmago znova borili Anna Haeckel in Tia Malovrh, tokrat je bila Nemka hitrejša za 4,2 sekunde, Teja Pavec pa je s tretjim mestom in zaostankom 25,8 sekund potrdila zanesljivo skupno zmago v seštevku alpskega pokala, Malovrh je zasedla 3. mesto. Sušnik je bila na drugi tekmi v Oberhofu 23., skupno pa je zasedla 14. mesto, Manca Kobentar je bila še tri mesta višje, Zala Mihelčič je končala na 37. mestu.

Na prvi tekmi kombinatorcev je s prednostjo več kot pol minute zmagal Italijan Manuel Senoner pred Nemcem Benediktom Graebertom, tretji je bil Čeh Lukas Doležal. Najboljši Slovenec je bil Urban Zajec na 16. mestu, točke sta osvojila še Anže Brecl na 28. in Lovro Percl Seručnik na 30. mestu. Drugo tekmo je dobil domačin Felix Brieden pred Doležalom in Senonerjem, Brecl se je izkazal z rezultatom kariere na 9. mestu, Zajec je bil 14., skupno pa je izjemno zanesljivo zmagal Doležal. Zajec je končal na 22. mestu, Jošt Juvan je bil 24., Aljaž Janhar 36., Lovro Dovžan 39., Lovro Percl Seručnik 47., Anže Brecl pa je končal na 58. mestu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO