AP: Teja Pavec z dvema zmagama že kraljica alpskega pokala

Po bolezni, ki ji je vzela nastope na domačem mladinskem svetovnem prvenstvu, je Teja Pavec na tekmah alpskega pokala v češkem Harrachovu dokazala svoje kvalitete in zmagala na obeh tekmah, uspeh je z dvojnimi stopničkami dopolnila Tia Malovrh.

Tia Malovrh in Teja Pavec
Tia Malovrh in Teja Pavec, foto: SloSki

Teja Pavec je prvo tekmo dobila potem, ko je bila najboljša že po skokih, na 5 km progi pa je ubranila 9,5 sekund prednosti pred tretjo po skokih, Tio Malovrh. Tretja je bila z zaostankom 36 sekund Nemka Anne Haeckel. Brina Sušnik je zasedla 10. mesto, Manca Kobentar je zasedla 13. mesto. Teja Pavec je bila izjemno prepričljiva tudi danes, saj je Haecklovo ugnala za minuto, s prvim časom teka je s četrtega na tretje mesto prišla Tia Malovrh z zaostankom šestih sekund za Nemko. Kobentarjeva se je z 9. mestom zavithela med deseterico, Sušnikova je bila tokrat na 13. mestu. 

Zmagovalke na prvi tekmi v Harrachovu 2024, foto: SloSki

Z dvema zmagama na Češkem je Teja Pavec že pred finalom v Oberhofu osvojila seštevek alpskega pokala, Tia Malovrh je trenutno zasidrana na skupno tretjem mestu.

Harrachov 2024, najboljše na drugi tekmi, foto: SloSki

Na prvi tekmi mladincev je na 10 km zmagal Čeh Jiri Konvalinka, kar 1:29 minute je zaostal Nemec Benedikt Graebert, še skoraj minuto več pa tretjeuvrščeni Italijan Manuel Senone. Z 19. mestom je bil najboljši Slovenec Ubran Zajec, Lovro Dolžan je bil 30., preostali naši niso dokončali preizkušnje. Konvalinka je bil zahvalujoč še enemu izjemnemu skoku prepričljiv tudi v nedeljo, 1:37 minute je zaostal Graebert, 1:53 minute pa njegov rojak Felix Brieden. Na 22. mestu je tokrat točke osvojil Lovro Percl Seručnik, Zajec je bil dve mesti za njim, Lovro Dovžan je bil 31., Anže Brecl 33., Aljaž Janhar, Liam Magdič in Jošt Luka Pavlič so se zvrstili med 42. in 44. mestom, Ožbej Šinkovec je bil 50., Žan Anžič je zasedel 54. mesto, Mark Krže je bil 63., Anže Juvan pa je končal na 65. mestu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO