Mladi smučarji in smučarke do 15 let so se zbrali na smučišču Rogla, kjer je potekalo prvo tekmovanje v okviru Argeta junior tour 2022, tokrat v disciplini smučarski kros.

Foto: Sloski

Tekmovalo je 30 smučarjev in smučark, ki so bili razvrščeni v tri različne tekmovalne kategorije.
Dobili smo rezultate OPEN, kamor smo po času in kategoriji razvrstili vse prijavljene otroke na Argeta junior tour 2022. Obenem je tekmovanje štelo tudi za mladinski državni pokal, v katerem lahko nastopajo izključno tekmovalci, ki so člani SZS in imajo modro kartico za sezono 2021/22.

Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem vremenu na progi Mašinžaga. Odlična proga, navdušeni smučarji in smučarke obenem pa še super vzdušje je napovedovalo zanimivo otroško tekmovanje, ki je prineslo prve zmagovalce v posamičnih kategorijah.

Prva tekma iz serije ARGETA JUNIOUR TOUR 2022 je potekala v organizaciji Smučarsko akrobatskega kluba Kranj in Snowboard kluba Rogla, poleg smučarjev so namreč tekmovali tudi naši deskarski kolegi.

Naslednja tekma iz serije ARGETA JUNIOR TOUR 2022 bo 30. januarja, sledita še dve tekmi v februarju (5. in 12.2.) ter zaključna na prvo marčevsko soboto (5.3.). Vse podrobnosti z uradnimi razpisi in morebitne spremembe bodo objavljene na straneh SZS.

Rezultati Open st. dečki (PDF)

Rezultati Open ml. dečki (PDF)

Rezultati Open deklice (PDF)

Rezultati kros st. dečki (PDF)

Rezultati kros ml. dečki (PDF)

Rezultati kros deklice (PDF)

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS