Bauer, Tršan in Klemenčičeva uspešno na zasledovanje

Na sprintu v Kontiolahtiju so bili uspešni trije slovenski biatlonci, ki so se uspeli uvrstiti na jutrišnjo zasledovalno tekmo. Klemen Bauer je bil najboljši na 43. mestu, Polona Klemenčič 50., prvič v sezoni pa je zasledovanje ujel Rok Tršan, ki je bil natanko 60.

Klemen Bauer je le za malenkost zgrešil točke svetovnega pokala. Foto: Sloski

V Kontiolahtiju na Finskem sta bila na sporedu sprinta za svetovni pokal v ženski in moški konkurenci. Prva so se na progo podala dekleta, tudi tri Slovenke. Najbolje se je odrezala Polona Klemenčič, ki je na obeh strelskih postankih zgrešila po 1x. Ob solidnem teku je v cilju zaostala +2:14,3 in je prišla do 50. mesta.  S tem se je zanesljivo uvrstila na zasledovalno tekmo, kjer bo napadala nove točke svetovnega pokala. Do tja jo loči nekaj več kot 20 sekund. Klara in Nika Vindišar sta bili danes preveč nenatančni, da bi lahko jutri nastopili še enkrat.  Klara je s tremi zgrešenimi streli (1,2) zasedla 77. mesto, Nika s štirimi (2,2) pa 82. mesto.

Vse tekmovalke na zmagovalnem odru so zgrešile po en strel in odločal je tek. Danes je bila najmočnejša Nemka Denise Herrmann, ki je za natanko 5 sekund prehitela Norvežanko Tiril Eckhoff. Na tretje mesto je prišla nekdanja vrhusnka smučarska tekačica Stina Nilsson iz Švedske, ki je zaostala še 6 desetink večk kot Norvežanka. Švedinja je tako prišla tudi do svojih prvih stopničk kot biatlonka.

Bauer za pet sekund zgrešil točke

V moški konkurenci so nastopili štirje Slovenci. Klemen Bauer je nastopil najbolje v slovenski reprezentanci, a ga je en zgrešen strel preveč stal novih točk svetovnega pokala. Bauer je zgrešil trikrat (1,2) in zaostal +1:53,7. Nekaj časa je kazalo, da bo to dovolj za nove točke, na koncu pa je zmanjkalo pet sekund in Bauer je zasedel 43. mesto. Vseeno pa bo imel na zasledovanju dobro priložnost, da se povzpne po lestvici. Tako kot na štafetni preizkušnji, je Miha Dovžan znova imel nekaj težav pri streljanju stoje. Leže je zadel vse tarče, stoje pa je moral kar v tri kazenske kroge. +2:48,7 je pomenilo 67. mesto in Dovžan je zaključil z nastopi na Finskem. Še enkrat pa se bo v smučino podal Rok Tršan, ki je z enim kazenskim krogom (stoje) prišel do 60. mesta in se je prvič v sezoni uvrstil na zasledovalno tekmo. Nastop se je ponesrečil Toniju Vidmarju, ki je moral kar v osem kazenskih krogov (4,4) in je tekmo zaključil na zadnjem 81. mestu.

Do nove zmage je prišel najboljši biatlonec sezone Francoz Quentin Fillon Maillet, ki si je priboril lepo prednost 18 sekund pred Norvežanom Filipom Fjeldom Andersenom. Oba biatlonca sta zadela vseh 10 tarč. Tretji je bil Nemec Johannes Kühn z enim zgrešenim strelom.

Izjavi po tekmi:

Andreja Mali (mp3): “Danes na sprintu soliden nastop Polone. Z dvema zgrešenima streloma se je uvrstila na zasledovanje. Niki in Klari se je na žalost strelski nastop ponesrečil. Kljub vetru enostavno nista streljali dobro, tako da sta zamudili to preizkušnjo. Jutri gremo na zasledovalno tekmo in upamo na napredek Polone”.

Janez Marič (mp3): “Današnja tekma v sprintu se je končala zelo slabo. Človek bi pričakoval, da ko manjka kakšna država, da bodo fantje to izkoristili. Tega niso storili, ubistvu je šlo vse narobe. Upam da bo v Estoniji boljše”.

Uradni rezultati, ženske >>

Uradni rezultati, fantje >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3