Bauerju in Niki Vindišar še zadnje dejanje Pokala Slovenije

V soboto je na Pokljuki potekalo še državno prvenstvo s skupinskim startom. Do naslova državnega prvaka sta prišla Nika Vindišar in Klemen Bauer, ki se je na domačem terenu tako odlično poslovil od aktivnega biatlona.

Klemen Bauer je bil deležen lepega slovesa tudi na Pokljuki. Foto: Jože Opeka

Zadnjo dejanje biatlonske sezone na domačih tleh je potekalo povsem v znamenju izkušenega Klemena Bauerja. Član SK Ihan je najprej zmagala na tekmi s skupinskim startom, čeprav je moral kar v pet kazenskih krogov. Ob odsotnosti nekaterih najboljših slovenskih biatloncev, je do drugega mesta prišel Matic Repnik (SK Ihan), ki je odtekel tri kazenske kroge. Bron je pripadel Lovru Planku (SK Ihan) s prav tako petimi kazenskimi krogi. Klemen Bauer je po koncu tekmovanja prijel posebno zahvala Zbora za biatlon za uspešno športno karierio, kateri je sedaj dokončno pomahal v slovo.

V ženski konkurenci je bila najboljša Nika Vindišar (ŠD Gorje), ki je sicer tudi zgrešila pet strelov, a je na koncu slavila s skoraj minuto prednosti pred Katjušo Slodej in Elo Sever. Obe članici SK brdo sta se v ciljnem sprintu pomerili za drugo mesto, za malenkost pa je bila hitrejša Slodejeva.

V skupni razvrstitvi Pokala Slovenije je bil pri moških najobljši Miha Dovžan (ŠD Gorje), ki na tekmi s skupinskim startom ni tekmoval. Drugo mesto je pripadlo Kleemnu Bauerju, tretji pa je bil Jakov Fak (ŠD Pokljuka). Pri ženskah je bila najboljša Nika Vindišar pred Polono Klemenčič (TSK Triglav Kranj) in Tais Vozelj (TSK Triglav Kranj).

Uradni rezultati, tekma s skupinskim startom >>

Skupni seštevek Pokal Slovenije >>

 

Foto: Jože Opeka

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3