Biatlonci formo pred začetkom sezone pilijo v Obertilliachu

Pred vrati je tudi nova sezona svetovnega pokala v biatlonu. Zaradi toplega vremena imajo številne reprezentance težave, saj v srednji Evropi ni veliko biatlonskih centrov z dobro snežno podlago za trening. Vse slovenske in tudi številne druge reprezentance so svoje zatočišče našle na Tirolskem v Obertillachu, kjer je urejen 2-kilometrski krog, ki omogoča kvaliteten snežni trening pred začetkom sezone.

Biatlonci imajo na Tirolskem urejen 2-kilometrski snežni krog. Foto: Sloski

Čeprav je vreme še vedno pretoplo, so slovenski biatlonci vendarle tekaške rolke zamenjali za smuči. Ker zima še ni dodobra zajela naših krajev, na Pokljuki še ni bilo moč raztegniti snega in urediti tekaških prog za trening. Slovenske biatlonske reprezentance so se zato pred začetkom sezone preselile v Obertillach, kjer trenira A reprezentanca, B ekipa in obe mladinski reprezentanci. Najmočnejša slovenska ekipa bo na Tirolskem ostala vse do odhoda na prve tekme svetovnega pokala, ki se bo začel 29. novembra v Kontiolahtiju na Finskem. Svoje načrte za novo sezono pa bodo člani A ekipe tik pred odhodom predstavili na novinarski konferenci 23. novembra. Novinarska konferenca bo potekala v prostorih podjetja Droga Kolinska ob 12. uri.

Še bolj pri koncu priprav je B ekipa, ki je imela v načrtu odhod na sever Evrope že po koncu tega tedna, kjer bi morale v Sjusjoenu biti prve tekme pokala IBU. Žal prvi teden tekmovanja odpade, zato se bo B ekipa vrnila na Tirolsko. V Obertillachu bodo tako ostali še en teden in se nato odpravili na IBU pokal v Idre Fjall na Švedsko. Prva tekma bo na sporedu 29. novembra, na njej pa bo skupaj s celotno B ekipo nastopila tudi Anamarija Lampič.

“Zadnji sklop priprav pred odhodom v Skandinavijo opravljamo na snegu v Obertilliachu. Tamkajšnji delavci so iz lanskega snega pripravili približno dva kilometrska tekaških prog in uredili strelišče za nemoten trening.  Kljub gneči na progi smo uspeli izvesti vse načrtovane treninge. S tem moramo biti zadovoljni, saj glede na vse snežne razmere v Evropi, ki niso najbolj ugodne za trening, se da trenirati. Večino dela smo opravili v poletnem delu in se sedaj nekako tolažimo, da sedaj le še dvigujemo formo in iščemo prave občutke na snegu. Nad novico, da odpadejo IBU tekmovanja na Norveškem, so bili tekmovalci sprva malce razočarani, saj vsi že komaj čakajo tekmovanja. Vseeno pa se zavedamo, da treniramo biatlon in so take odpovedi pač mogoče, zato smo to brez težav prilagodili programu in vso pozornost preusmerili na drugi IBU pokal, ki bo na Švedskem. Tja odpotujemo 25. novembra, ekipi pa se bo pridružila tudi Anamarija Lampič, za katero je glavni cilj izpolniti kvoto za nastop na svetovnem pokalu. Juniorji in juniorke B ekipe pa ta nivo tekmovanja že dobro poznajo in bodo poskušali pokazati, da smo letos resnično dobro trenirali. Za njih bo to prvi pokazatelj napredka in dober trening za IBU junior pokal, ki sledi v Martellu,” je dosedanje priprave in cilje za prve tekme predstavil glavni trener B ekipi Jure Ožbolt.

Slovenske ekipe v Obertillachu. Foto: Sloski

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3