Biatlonci že pripravljeni v Soldier Hollowu

Še dve prizorišči čakata najboljše biatlonce do konca sezone svetovnega pokala, obe v Severni Ameriki. Prve tekme jih čakajo v Soldier Hollowu v ZDA, v slovenski ekipi pa je prišlo do spremembe.

Soldier Hollow je predzadnje letošnje prizorišče tekem svetovnega pokala v biatlonu. Foto: NordicFocus

Najboljši biatlonci so že zbrani na prizorišču kjer so leta 2002 potekale olimpijske igre. Tudi v Ameriki snega nimajo na pretek, a tekmovanja za svetovni pokal niso ogrožena. Preko luže je odpotovalo osem slovenskih biatloncev. Moška ekipa ostaja enaka kot v Oslu, tako da bodo na startu Jakov Fak, Miha Dovžan, Lovro Planko in Toni Vidmar. Ženski ekipi se je po mladinskem svetovnem prvenstvu znova pridružila Lena Repinc, glavni trener Ricco Groß pa se je odločil tudi za eno menjavo. Po dobrih nastopih na MSP-ju bo priložnost dobila Kaja Zorč, ki je zamenjala Živo Klemenčič. V ZDA bosta seveda tekmovali tudi obe najboljši Slovenki Polona Klemenčič  in Anamarija Lampič.

Biatlonce na prizorišču čakajo štafetne tekme, sprint in zasledovanje, spored pa se bo začel jutri.

V Obertilliachu v Avstriji pa poteka zaključek IBU pokala, kjer ima Slovenija tudi pet predstavnikov. Barve branijo: Kaja Marič, ,Klara Vindišar, Matic Repnik, Matic Bradeško, Mark Vozelj.

Sporedu, Soldier Hollow >>

Spored, Obertilliach >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3