Biatlonci zelo zadovoljni s prvim delom sezone, na Pokljuki pa bodo napadli prve stopničke

Na Pokljuki je slovenska biatlonska reprezentanca povzela uspešen začetek sezone in predstavila cilje za domače tekmovanje, ki bo na Pokljuki takoj po novem letu.

Tomas Globočnik, vodja panoge biatlon: “Z uvodom v sezono moramo biti zadovoljni, čeprav vedno ostajajo tudi višji cilji, ki verjamem, da jih lahko dosežemo. Vseeno pa tisto osnovno, kar sem si zadal, je izpolnjeno. Odlično vzdušje v ekipi je super in je podlaga za številne dobre uspehe, ob tem pa še nov trener. Praktično vsi so posegli po svojih najboljših rezultatih. Jakov je bil v deseterici in Ana na petem mestu kot izjemno presenečenje. Tudi obe štafeti med osem, moramo biti s tem zadovoljni. Domače prizorišče je lahko prednost, lahko pa tudi obremenitev. Tekmovati doma je odgovornost. Predvsem si želim sproščenosti, da naredijo tako, kot znajo, brez obremenitve po rezultatih. Pokazali so, da znajo in zmorej in si želim, da se ta trend nadaljuje.”

Ricco Gross, glavni trener reprezentance: “Vso sezono do sedaj smo delali zelo dobro. Dosegli smo veliko odlično dobrih rezultatov, ne le na svetovnem pokalu, ampoak tudi na tekmah IBU pokala in IBU junior pokala. Sedaj čakamo še na prve stopničke v svetovnem pokalu. Sedaj potrebujemo ta čas za počitek in to, da se dobro pripravimo na domače tekmovanje. Sigurno imamo doma dobre možnosti na mešani ekipni tekmi in posamični mešani ekipni tekmi. Potrudili se bomo, da bomo dali vse od sebe.”

Polona Klemenčič: S svojim začetkom sem resnično zadovoljna. Pred sezono si nisem predstavljala, da bom tako visoko. Ko pa se je začelo, sem videla, da se da in je bilo potem toliko lažje. Res sem pa vesela tudi tega, da nam je uspelo na štafetni preizkušnji priti do osmega mesta.”

Anamarija Lmapič: Vzdušje je odlično pa tem začetku, imam resnično veliko energije. Nad tistim petim mestom sem bila povsem šokirana, kot so bili tudi vsi ostali. Bilo je noro, tudi eno uro in pol sem se zadržala v mix coni. Le upam, da bo šlo tako naprej. Še vedno pa si to prvo leto želim čim več kombinacij sprobat, da me kaj preseneti in  se učim. Nekako tako, kot se je zgodilo prejšnji teden, ko sem prezgodaj startala in bila diskvalificirana. Se učim in gremo naprej. Doma si želim nabrati le čim več izkušenj in se poskušam od najboljših kaj naučiti.”

Jakov Fak: “Sezona se je začela solidno, a še vedno ne tako, kot bi si povsem želel. Bilo je kar nekaj podarjenih mest in zavedam se, da zmorem pokazati več . Veseli me, da bomo imeli prvi svetovni pokal po novem letu tukaj na Pokljuki in bi si želel, da bi šlo vse še bolj po načrtih in bi bil rezultat še boljši.”

Toni Vidmar: Zaenkrat sezona poteka zelo dobro, a nobena tekma še ni uspela v popovnosti, zato vem, da sem sposoben še več. Sem pa zelo zadovoljen z napredkom v primerjavi z lanjsko sezono. Sedaj bom poskušal najti še te stvari, ki mi manjkajo do popolnega rezultata. Za Pokljuko pa is ponovno želim novih točk svetovnega pokala.

Miha Dovžan: Strelsko je letos veliko boljše kot lani. Na vseh tekmah sem leže zgrešil le en strel. Tekaško pa mi še nekaj manjka, a upam, da se to sestavi sedaj po novem letu. Že na zadnji tekmi sem se počutil dobro in sem videl, da sem tekaško tudi lahko zraven. Na Pokljuki sem imel dve leti nazaj svoje najboljše rezultate in le upam, da bi bilo tako tudi letos.

Alex Cisar: Z uvodnim delom moram biti zadovoljen, glede na to, da sem izboljšal svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, ki je sedaj 25. mesto. Vesel sem predvsem tega, da mi je to uspelo po praktično treh letih rezultatskega zatišja. To je dobra vzpodbuda pred Pokljuko. Vsak si želi največ pokazati ravno na domačem terenu, predvsem pa si želim uživati pred domačimi gledalci.”

Rok Tršan: Zame začetek ni bil najboljši, razen tekma v Kontiolahtiju. Takrat sem pričakoval, da bo šlo le še navzgor, a ni šlo. Vseeno ni razloga za paniko. Sedaj sem se dobro spočil in upam, da bo sedaj pa šlo le še na boljše. Na Pokljuki si želim samo ta trend rezultatov obrniti navzgor.”

 

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3