Biatlonke po vzoru moških kolegov – vrhunsko do zadnjega postanka in na koncu 10. mesto

Slovenska ženska biatlonska štafeta v postavi Lena Repinc, Polona Klemenčič, Kaja Zorč in Anamarija Lampič je bila na poti do daleč najboljšega izida v sezoni, a se je na koncu morala zadovoljiti z 10. mestom.

Kaja Zorč se odlično znajde med biatlonsko elito. Foto: NordicFocus

Razmere v Soldier Hollowu so bile zopet zelo zahtevne, a veter ni motil tekmovalke tako kot včeraj. Za Slovenijo je tekmo odlično odprla Lena Repinc, ki je znova potrdila, da gre za izjemno strelko. Z le eno popravo leže in 100-odstotnim postankom stoje, je predala na 12. mestu, z le 40 sekundami zaostanka. Odlično se je odrezala tudi Polona Klemenčič, ki je svojo edino popravo rabila na postanku stoje. Napredovala je za štiri mesta in slovensko štafeto držala na visokem osmem mestu. Odlično je svojo priložnost izkoristila Kaja Zorč, ki je potrdila, da si zasluži mesto v ekipi. Tudi ona je potrebovala le eno popravo stoje in je zadržala odlično osmo mesto. Nato se je na progo podala hitra Anamarija Lampič, ki je v prvem krogu ujela in prehitela še dve tekmovalki. Z le eno popravo leže je bila na šestem mestu. Sloveniji se je obetala vrhunska uvrstitev, a je nato Lampičeva enako, kot včeraj Lovro Planko, naredila napake na streljanju stoje. Morala je v dva kazenska kroga ter na cilj prišla na desetem mestu. Žal tudi za poljsko štafeto, s katero se Slovenija bori za deseto mesto v pokalu narodov.

Zmagale so Norvežanke, ki so premagale Nemke, tretje pa so bile Švedinje.

Zvočne izjave (mp3):

Lena Repinc: “Danes sem zelo zadovoljna s svojim streljanjem. Ne le zato, ker mi je uspelo imeti le eno popravo, ampak ker sem uspela streljati tudi zelo hitro. To sem čakala že celo sezono.”

Kaja Zorč: “S tekmo sem zadovoljna, saj je bilo streljanje veliko boljše kot nazadnje, tudi tekaško sem se počutila bolje. Bila je to ena super tekma.”

Anamarija Lampič: “Proga je bila boljša od včeraj, čeprav sem trpela bolj kot včeraj. Ne smem biti zadovoljna s to tekmo, predvsem zaradi streljanja stoje. Mislim, da nam je šlo do mojega drugega streljanja resnično dobro. Punce so naredile res vse dobro in sem bila jaz tista, ki sem naredila usodno napako. Zlezle smo iz šestega na 10. mesto in mi je žal za vse ostale punce. Ampak tako to je, to je biatlon in se hitro to zgodi. Jutri naju s Polono čaka še ena tekma in upam na najboljše ter vem, da bova dali vse od sebe.”

Ricco Groß: “Spomin na včeraj. Ponovno je do zadnjega streljanja izgledalo vse odlično. Včeraj Lovro v tri kazenske kroge, danes Ana v dva. Na začetku so vse punce rabile le eno popravo, borili smo se za šesto mesto, a na koncu deseti.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3