Bogatajeva deklasirala konkurenco za prvo zmago v svetovnem pokalu, Križnarjeva druga

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj je v Hinzenbachu prvič v karieri zmagala na tekmi svetovnega pokala, drugo mesto je zasedla Nika Križnar, točke tudi preostalim trem Slovenkam.

Najboljše tri na prvi posamični tekmi v Hinzenbachu (c) GEPA

Oblačni Hinzenbach je po včerajšnji ekipni tekmi danes gostil še prvo izmed dveh posamičnih tekem. Po prvi seriji je od konkurence odskočila Urša Bogataj s 93 metri in 123,2 točkami, najbližje ji je bila Nika Križnar s 85 metri in 109,7 točkami na drugem mestu. Na tretjem mestu je bila Kanadčanka Abigal Strate s 83 metri in 104,7 točkami, takoj za njo sta si četrto mesto delili Avstrijka Sara Marita Kramer in Švedinja Frida Westman s 102,2 točkami.

Špela Rogelj je zasedala 11. mesto, skočila je 79 metrov in je zbrala 96,2 točk, Maja Vtič je do prvih točk po dobrih dveh letih skočila s 77.5 metri in 93,1 točkami na 17. mestu, po marcu lani pa se je točk razveselila tudi Katra Komar s 74.5 metri in 86,0 točkami na 27. mestu.

Urša Bogataj © GEPA

V finalni seriji je Komarjeva s 76 metri in 176,9 točkami pridobila mesta, na koncu je točke pobrala za 25. mesto. Tudi Vtičeva je v finalu skočila dlje, 80 metrov, skupno 190,4 točk pa je bilo dovolj za skok med petnajsterico, končala je na 13. mestu. Tik pred njo je končala Rogljeva z 80.5 metri v finalu in s skupno 196,0 točkami.

Boj za zmago ni bil preveč napet. Bogatajeva je tudi v finalu deklasirala konkurentke z 92 metri ter s skupno 249,7 točkami prišla do krstne zmage v svetovnem pokalu! Križnarjeva je z 88 metri in 227,7 točkami dopolnila slovenski uspeh z drugim mestom in 16-imi stopničkami v karieri, tretja je bila na koncu domačinka Lisa Eder z 212,8 točkami.

Urša Bogataj po prvi zmagi v karieri na tekmah svetovnega pokala © GEPA

V skupnem seštevku je Bogatajeva, ki je prevzela vodstvo v seštevku tekmovanja za Alpsko krono, druga, 219 točk za danes petouvrščeno Saro Marito Kramer, Križnarjeva pa je napredovala na 4. mesto. V pokalu narodov so Slovenke znova povečale prednost pred Avstrijkami.

Izjave po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna. Naredila sem res dva dobra skoka. Včeraj je bil en, danes dva in to je bilo dovolj za zmago danes.”

Nika Križnar (MP3): “Še ena lepa tekma je za mano. Zdi se mi, da sem naredila lep napredek iz prve v drugo serijo. Končno sem začutila tudi podlago pod sabo. Odneslo me je, kot me je. Zelo sem vesela današnje predstave in hkrati sem zelo vesela, da sem lahko stala zraven Urše na stopničkah in poslušala himno.”

Špela Rogelj (MP3): “Danes sem naredila zelo lep skok v kvalifikacijah, kar je bilo dovolj za zmago. Po vseh včerajšnjih kolobocijah z dresom mi je vseeno uspelo narediti en lep skok. Se pa pozna, da so bili živci kar na visokem nivoju včeraj in me je danes malo pobralo za prvi in drugi skok na tekmi. Upam, da mi jutri to uspe bolje. Čestitke Urši za prvo zmago in Niki za stopničke.”

Zoran Zupančič (MP3): “Danes smo dobili približno tisto kar smo želeli. Lansko dvojno zmago smo ponovili. Čestitke Urši za prvo zmago v svetovnem pokalu in za izjemne skoke. Niki Križnar za drugo mesto in celotni ekipi za dosežene točke. Res sem vesel po takem tekmovanju. Zdaj so na vrsti res še večji cilji. Počasi bo treba razmišljati o trojni zmagi, ker nam je to danes na kvalifikacijah že uspelo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico