Boštjana Klineta velika napaka v zgornjem delu stala vrhunske uvrstitve

Prvi smuk v Kvitfjellu se ni izšel po slovenskih željah. Veliki up za vrhunsko uvrstitev Boštjan Kline je naredil veliko napako v zgornjem delu proge. Najbolje uvrščeni je bil nato Miha Hrobat na 41. mestu.

Boštjan Kline je po napaki smučal odlično in izgubil zelo malo. Foto: Gepa

V slovenskem taboru so bile vse oči uprte v Boštjana Klineta, ki se zelo dobro počuti v Kvitfjellu. Tu je osvojil svojo, do sedaj, edino zmago v svetovnem pokalu, blestel je tudi na obeh uradnih treningih pred današnjo tekmo. Žal pa startnna številka 24 danes ni bila njegova srečna. Že po nekaj sekundah vožnje je storil veliko napako. Ulegel se je na bok in se povsem zaustavil. Vseeno je nadaljeval z vožnjo, a upanja na visoko uvrstitev ni bilo več. Že drugi vmesni čas, po 40 sekundah vožnje je kazal 2 sekundi zaostanka. Kline je v nadaljevanju vseeno potrdil odlično formo, saj je do cilja izgubil zgolj še 33 stotink. V izjemno izenačeni konkurenci pa je bil to dovolj zgolj za 51. mesto. Štiri stotinke je bil brez prave napake počasnejši od Klineta povratnik po bolezni Martin Čater in je bil 53. Nejc Naraločnik je dosegel 60. čas tekmovanja, najbolje pa je smuk odpeljal Miha Hrobat. Hrobat je bil edini od slovenske četverice, ki je zaostal manj kot dve sekundi, a tudi to ni zadoščalo za točke svetovnega pokala. Z zaostankom +1,81 je prišel do 41. mesta.

 

Prvi smuk v Kvitfjellu je veliko presenečenje prinesel tudi povsem pri vrhu. Že vodstvo Nielsa Hintermanna iz Švice ni bilo povsem po pričakovanju, a Švicar je letos že večkrat opozoril nase. Nato pa se je po progi s številko 39 spustil Kanadčan Cameron Alexander, ki mu je na odlično pripravljeni progi uspelo smučati brez napak. V cilju se je ura ustavila pri času 1:44,42, kar je pomenilo povsem identični čas, kot ga je dosegel Hinterman. Kanadčan in Švicar sta si tako zmago razdelila. Za vsega 12 stotink sta bila hitrejša od Avstrijca Matthiasa Mayerja, ki je stopil na najnižjo stopničko.  Kar 16 smučarjev je končalo znotraj ene sekunde.

Smučarje že jutri čaka nov smuk za svetovni pokal,  v nedeljo pa bo na Norveškem še superveleslalom.

Izjava po tekmi:

Grega Koštomaj (mp3): “Danes smo pričakovali boljši izplen, predvsem od Boštjana, ki je na treningih smučal odlično. Žal se mu je zgodila napaka, ostale dele pa je odpeljal tako kot je treba in je imel zelo dobre čase. Ostali pa enako kot na treningu, brez nekega presežka. Čeprav je danes sneg za poznejše številke postal hitrejši, Miha in Nejc tega nista izkoristila. Preveč drobnih napak, pri Nejcu pa tudi ena večja. Martin pa ni naredil preskoka iz treninga na tekmo, na katerega sem malce upal in na koncu je to slab dan. Jutri je nov dan, Boštjan se dobro smuča in me ne skrbi, da se ne bi zbral. Ostali pa so še nekaj dolžni in upam, da jih tale brca v rit od danes malce prebudi.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K