Brecl po skokih pred Vrhnovnikom, na koncu boljši slednji

Norvežan Jarl Magnus Riiber je dobil četrto zaporedno preizkušnjo letošnjega svetovnega pokala, tudi drugič je bil najboljši v domačem Lillehammerju. Vid Vrhovnik je prvič v tej sezoni ostal brez točk.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Tudi na veliki skakalnici v Lillehammerju je bil Jarl Magnus Riiber razred zase, s 141 metri je imel kar 55 sekund prednosti pred Avstrijcem Johannesom Lamparterjem, ki je skočil 135 metrov, minuto je zaostajal Japonec Rjota Jamamoto na tretjem mestu z enako daljavo. Gašper Brecl je s 117 metri zasedal 31. mesto s 3:34 minutami zaostanka, skok se ni posrečil niti Vidu Vrhovniku, ki je s 108 metri na 46. mestu imel 4:42 minut zaostanka za vodilnim tekmovalcem.

Po četrtini proge je Brecl tekel na 35. mestu, Vrhovnik deset mest za njim, na polovici proge pa ju je ločilo še 26 sekund na 40. in 42. mestu. 2,5 km pred koncem sta Brecl in Vrhovnik tekla skupaj na 41. in 42. mestu, v cilju pa je bil prvi Vrhovnik in sicer na 41. mestu, več kot pol minute pred Breclom na 43. mestom. Vrhovnik je prvič letos ostal brez točk svetovnega pokala. S 33 sekundami prednosti je zmagal Riiber pred Lamparterjem, tretji je bil Joergen Graabak, ki je dobil ciljni sprint z rojakom Jensom Luraasom Oftebrojem.

Svetovni pokal se bo čez dva tedna nadaljeval v avstrijskem Ramsau.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO